Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Παρεμβάσεις Μπασιάκου για αγροτικές ζημιές - και κρεμμυδοπαραγωγών- στη Βοιωτία καθώς και για ρύθμιση χρεών αγροτών στη ΔΕΗ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
15-10-2014

Παρεμβάσεις Μπασιάκου για αγροτικές ζημιές - και κρεμμυδοπαραγωγών- στη Βοιωτία καθώς και για ρύθμιση χρεών αγροτών στη ΔΕΗ
Αριθμ. Πρωτ.: 316

Προς:

Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοιν/κού Ελέγχου

Τμήμα Ερωτήσεων
ΘΕΜΑ:

«Ζημιές από βροχόπτωση στην Π.Ε. Βοιωτίας»

ΣΧΕΤ: Η Ερώτηση 2870/23-9-2014

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛ.Γ.Α., σας πληροφορούμε τα εξής:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από την βροχόπτωση που σημειώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014 σε διάφορες καλλιέργειες (καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας, μηδικές κ.λ.π.) στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Βοιωτίας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι, το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων είναι σε εξέλιξη. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι τελευταίοι έχουν εκπληρώσει τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο

Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής Ευάγγελος Μπασιάκος έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς σε σχέση ειδικά με τις ζημιές σε κρεμμυδοπαραγωγούς της τ. Επαρχίας Θηβών , λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων , καθώς και για τη ρύθμιση χρεών αγροτών στη ΔΕΗ , λόγω της οικονομικής κρίσης τους σε συνάρτηση με τις ανάλογες εξαγγελθείσες κυβερνητικές ρυθμίσεις για χρέη σε ΔΟΥ και Ασφαλιστικά Ταμεία.