Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Στο μάτι του κυκλώνα και πάλι η Βοιωτία



Ορεινές ημιορεινές και πεδινές περιοχές σε όλη τη Βοιωτία πλήττονται από τη σφοδρή χιονόπτωση που έφερε το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Ανοιχτά παραμένει το εσωτερικό οδικό δίκτυο του νομού και συγκεκριμένα οι δρόμοι, Θήβας Λιβαδειάς, Κάστρου Ορχομενού, Λιβαδειάς Αράχωβας παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τις νυχτερινές κυρίως ώρες όπου σε αρκετά σημεία της ευρύτερης περιοχής των Θηβών επικρατούσε χιονοθύελλα.
Χωρίς ηλεκτρικό παρέμειναν όλη τη νύχτα, τα χωριά του πρώην Δήμου Θεσπιών με τα συνεργεία της ΔΕΗ να έχουν εντοπίσει τη βλάβη μεταξύ Μαυροματίου και Βαγίων και να επιχειρούν για την αποκατάστασή της.

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε και πάλι η πρώην επαρχία της Θήβας όπου τα φαινόμενα ήταν και παραμένουν εντονότατα.
Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν αυτή τη στιγμή στις περιοχές του Κάστρου, της Αράχωβας και κυρίως στο Λουτουφί των Θηβών όπου και αντιμετωπίζονται τα περισσότερα προβλήματα.
Στο Εθνικό οδικό δίκτυο από το Κάστρο μέχρι τη Θήβα επικρατεί επίσης σφοδρότατη χιονόπτωση και οι οδηγοί οφείλουν να έχουν στη διάθεσή τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επιχειρούν και προσπαθούν να κρατήσουν το ανοιχτό το δίκτυο 10 συνολικά εκχιονιστικά μηχανήματα.
Κλειστά παρέμειναν δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια σε όλα τα χωριά των Δήμων, Θήβας, Αλιάρτου Θεσπιών και Ορχομενού, στην Πύλη του Δήμου Τανάγρας, στον Άγιο Γεώργιο και το Κυριάκι Λιβαδειάς και τα σχολεία της Αράχωβας.
Νεότερη εκτίμηση της κατάστασης για τη λειτουργίας των σχολείων αύριο Τετάρτη αναμένεται να υπάρξει από τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το βράδυ.

lamiastar