Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Καθυστερήσεις στην πρόληψη των πυρκαγιών στη Βοιωτία

papΣημαντικές καθυστερήσεις στη διάνοιξη και στον καθαρισμό αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών, διαπιστώθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά, με θέμα τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την πρόληψη των πυρκαγιών.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα, το δασικό οδικό δίκτυο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, αλλά δεν επαρκούν οι σχετικές πιστώσεις.
Το Δασαρχείο Λιβαδειάς αδυνατεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, με τον προϋπολογισμό των 58.000 ευρώ που διαθέτει και ζήτησε τη συνδρομή των Δήμων  με ποσοστό 10% από τις δικές του πιστώσεις.


Ωστόσο προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι αυτά τα θέματα δεν λύθηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, πριν ξεκινήσει η νέα αντιπυρική περίοδος την 1η  Μαΐου.
Η κ. Παπαθωμά δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας θα συνδράμει με την παραχώρηση ερπυστριοφόρου και σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει:
«Μέσα στα πλαίσια συνεργασίας και συνέργειας και υποβοηθητικά στο σπουδαίο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δ/νσης Δασών, υπάρχει πρόθεση από την πλευρά μας, να τους παραχωρήσουμε ένα ελπιστριοφόρο μηχάνημα, της Περιφερειακής Ενότητας . Επίσης, η Π .Ε. Βοιωτίας προέβη στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, που θα χειρίζεται το ως άνω μηχάνημα, έτσι ώστε να σταθούμε αρωγοί στο έργο τους, βοηθώντας στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών ή όπου αλλού εκτιμηθεί ότι υπάρχει ανάγκη».
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν  ο  Περιφερειακός  Σύμβουλος που έχει οριστεί για την Πολιτική Προστασία, κ. Αναστασίου Γ. ,  ο Διοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Βοιωτίας, κ. Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Βοιωτίας, κ. Κεφαλάς, ο Δ/ντής Δασών κ. Γρίβας,  ο Δήμαρχος Αλιάρτου,  κ. Ντασιώτης, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας –Αντίκυρας, κ. Γεωργακός, ο Γεν. Γραμ/ας του Δ. Λεβαδέων,κ. Καραμάνης, ο Γεν. Γραμ/ας του Δ. Θήβας κ. Μελετίου και εκπρόσωποι  της Πολιτικής Προστασίας  της Περιφερειακής Ενότατας  Βοιωτίας, του Δ. Λεβαδέων και του Δ. Θηβαίων.