Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ "ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ"



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ : 423 / 2000
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ (ΠΟΕΜ)
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ (ΕΚΘ)
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11 - Τ.Κ. 32200 - ΤΗΛ. 6980100986 - 6974534859Αρ. Πρωτ. 139 Θήβα 21/06/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζούμε σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις της, όχι για τα δικά μας συμφέροντα αλλά για τα συμφέροντα του ξένου και εγχώριου κεφαλαίου. Ανεξάρτητα της κατάληξης αυτών των διαπραγματεύσεων η επίθεση στα δικαιώματά μας θα είναι σκληρή. Παράλληλα, σε κάθε χώρο δουλειάς είτε υπάρχει αναδουλειά, είτε τα κέρδη αυξάνονται οι ντόπιες και οι ξένες πολυεθνικές με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της Ε.Ε. εξαπολύουν νέο γύρο επιθέσων ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η πολυεθνική «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» η οποία συνεχίζει την επίθεσή της στους εργαζομένους της, αλλάζοντας τις συμβάσεις τους και βάζοντάς τους στην ΕΓΣΣΕ. Παρά τα δεκάδες εκατομμύρια που έχει βγάλει από τον ιδρώτα τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, προσπαθεί τώρα να ρίξει πάνω τους τα βάρη της κρίσης. Ταυτόχρονα σπέρνει το διχασμό και την τρομοκρατία ενώ δείχνει τουλάχιστον αδιαφορία για τα αιτήματά τους
Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας χαιρετίζει τους εργαζομένους που έχουν οργανωθεί και στέκονται αγωνιστικά απέναντι στη νέα επίθεση που τους γίνεται. Οι εργαζόμενοι ζητούν εβδομάδες τώρα (ύστερα από 3 Γενικές Συνελεύσεις) να πάρει η εργοδοσία πίσω τις αλλαγές στις συμβάσεις που τους έχει κάνει έως τώρα και να δεσμευτεί ώστε να μην προχωρήσει σε αντiστoιχες αλλαγές συμβάσεων σε άλλους εργαζόμενους που αποτέλεσμα θα έχουν την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του ήδη λεηλατημένου μισθού τους ως ακόμη και στα 586 €!
Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλους τους φορείς της περιοχής την εκδικητική απόφαση της διοίκησης της εταιρείας να προχωρήσει στην επιβολή υπερεργασίας ως αντίμετρο στη δημοκρατική απόφαση της Γ.Σ. των εργαζομένων που κήρυξαν στάσεις εργασίας. Μόλις πήραν απόφαση την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι μέσα από Γενική Συνέλευση να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, η διοίκηση προχώρησε στη προαναφερθείσα εκδικητική απόφαση.
Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της εταιρείας «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» για τα δίκαια αιτήματά τους απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και στηρίζει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που στόχο θα έχει όχι μόνο να μην υπάρξουν αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας αλλά και να προσανατολιστούν στην ανάκτηση όλων των απωλειών που υπέστησαν σε όλη τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ