Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις. Παρέμβαση της ΚΝΕ στην πλατεία της Θήβας


ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

26 ΙΟΥΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Στόχος µας η ζωή που µας αξίζει. Δεν βάζουµε τη ζωή µας στο στόχαστρο! Κοιτάµε κατάµατα τον σάπιο κόσµο τους, το σύστηµα της αδικίας και της εκµετάλλευσης. Έχουµε τη δύναµη να το ανατρέψουµε!

Σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για µισθό παίρνουµε ψίχουλα, που το δικαίωµα στη µόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισµό και τον Αθλητισµό χτυπιέται, προβάλλεται η µαστούρα για ελευθερία! Καταστρέφουν το δικαίωµά µας στη µόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή, και προβάλλουν για «δικαίωµα» την «αυτοκαταστροφή».

Σκέψου, ποιους βολεύει να ψάχνουµε τη λύση στη φυγή και να αφήνουµε απείραχτες τις αιτίες που γεννούν όσα ζούµε;

Τα ναρκωτικά είναι παγκοσµίως µια µεγάλη οικονοµική επιχείρηση, που τα κέρδη της φτάνουν τα 500 δισ. δολάρια ετησίως στην παγκόσµια αγορά, και πάνω από 3 δισ. δολάρια το έτος στο Άµστερνταµ, ως πρωτεύουσα του ναρκωτουρισµού.

Τα ναρκωτικά είναι «όπλο» του σάπιου συστήµατος. Αξιοποιούνται για να ναρκώνουν τη σκέψη, να βάζουν στο περιθώριο ένα κοµµάτι νέων, να αλλοιώνουν τη συνείδηση και τις επιλογές τους, τον τρόπο που οργανώνουν τη ζωή και την καθηµερινή τους δραστηριότητα.

Διαφηµίζουν τη ναρκωκουλτούρα γιατί θέλουν τη νεολαία ανήµπορη να αντιδράσει. Θολούρα στο µυαλό, και τα κεφάλια κάτω. Προβάλλουν για νέο και προοδευτικό, ό,τι πιο ξεπερασµένο και αντιδραστικό. Προσπαθούν να µας πείσουν πως είναι ελευθερία η «φυγή» και το «χάσιµο» σε ψεύτικους κόσµους…

Η χρήση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας διαµορφώνει και ανάλογη συνείδηση, τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής. Προβάλλει τη λογική: «Μπροστά σε ότι σε “χαλάει”, διάλεξε τη νάρκωση για να ξεχάσεις το πρόβληµα, ΟΧΙ όµως να το αντιµετωπίσεις, να το κοιτάξεις κατάµατα και να το τσακίσεις». Η «ουσία» παρεµβάλλεται ανάµεσα στον άνθρωπο και τη δραστηριότητά του, µέχρι να τον ελέγξει.