Σίγουρα την λατρεύετε στις τηγανιτές πατάτες και τα μπέργκερ αλλά η πιο δημοφιλής και αναγνωρίσιμη κόκκινη σάλτσα (κατά κόσμον κέτσαπ) δεν εξαντλεί όλη της τη νοστιμιά και τη χρησιμότητα σε αυτές τις δύο και μόνο χρήσεις. Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι έχει μόνιμη θέση στο ψυγείο σας, διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κέτσαπ... εναλλακτικά.
Η εποχή του χαλκού Καθαρίστε οικονομικά και φυσικά τα ορειχάλκινα και χάλκινα σκεύη μαγειρικής αλλά και μπρούτζινα διακοσμητικά αξεσουάρ και είδη που έχετε στο σπίτι σας με τη βοήθεια της κέτσαπ. Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κέτσαπ σε ένα βαμβακερό πανί και περάστε με αυτό τα χάλκινα σκεύη, αφήστε λίγο την μαγική σος να δράσει και τρίψτε ελαφρά. Η όξινη σύνθεση της κέτσαπ θα εξαφανίσει τυχόν σημάδια οξείδωσης από την επιφάνειά τους και θα αποκαταστήσει τη (χαμένη) λάμψη τους! Ορισμένοι λεκέδες επιμένουν; Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία γυαλίσματος ρίχνοντας λίγο αλάτι στην κέτσαπ.