Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση «Γυναίκα, Εύβοια, Επιχειρηματικότητα»


Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας για τη γυναίκα 8-3-2018, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο συνεδριακό χώρο του Διοικητηρίου Π.Ε. Ευβοίας με θέμα: «Γυναίκα, Εύβοια, Επιχειρηματικότητα».

Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η Μίνα Παπαναστασίου, Περιφερειακή Σύμβουλος, Επίτιμο Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων , η Ελευθερία Τσαγκαράκη, Στέλεχος ΑΝ.ΔΙΑ. , η Σοφία Κοτρόζου, Πρόεδρος Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών «Avalona» και η Χρυσούλα Ηλία, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος. Παρενέβη και η Ελεονώρα Παπανικολάου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Αρωματοπωλείον ‘’Το αιθέριον’’».

Οι ομιλήτριες στήριξαν την εκδήλωση με εισηγήσεις τεκμηριωμένες στα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, ανέλυσαν τα προγράμματα προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας που εκκινεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενώ από τη σκοπιά της μικρής, της μεσαίας και της μεγάλης επιχείρησης ανέπτυξαν βιωματικά την εμπειρία στη δραστηριοποίησης τους στον επιχειρηματικό κλάδο, τα εμπόδια που αντιμετώπισαν και τις μεθόδους υπέρβασής τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Φάνης Σπανός, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας. Σε ένδειξη σεβασμού προς τη γυναίκα επιχειρηματία κι όχι μόνο ο ίδιος δήλωσε «Τολμώντας να τα συνοψίζουμε σε μια κουβέντα, θα λέγαμε ότι η ημέρα της Γυναίκας είναι και ημέρα του Ανθρώπου…».

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, κ. Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας «Ενισχύουμε και υποστηρίζουμε έμπρακτα την εξωστρέφεια της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες έτσι ώστε οι γυναίκες επιχειρηματίες να διαχειριστούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να πετύχουν συνθήκες ισορροπίας στην προσωπική κι επαγγελματική τους ζωή».