Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΦΡΕΣΚΑ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ.


Το λεμόνι είναι ένα λαχανικό που χρησιμοποιούμε πάρα πολύ στην μαγειρική. Πολλές φορές όμως έχει τύχει να χρειάζεστε ένα λεμόνι στην κουζίνα σας και να μην μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε γιατί το είχατε αφήσει έξω από το ψυγείο για μια εβδομάδα και αφυδατώθηκε. Και αυτό γιατί από τους πόρους που έχει στη φλούδα του χάνεται σταδιακά η υγρασία.

– Αν θέλετε να διατηρήσετε τα λεμόνια σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν έχετε παρά να τα διατηρήσετε… ενυδατωμένα. Πώς; Βάλτε τα σε ένα μπολ γεμάτο νερό και τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
– Πάντα η σακούλα είναι μια καλή λύση. Αν λοιπόν βάλετε τα λεμόνια σας σε αεροστεγή σακούλα και τα την τοποθετήσετε στο ψυγείο θα εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των λεμονιών σας.

– Σε κάθε περίπτωση, όπως συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα έτσι και με τα λεμόνια μπορούν να διατηρηθούν περισσότερα να καταψυχθούν. Πώς; Κόψτε τις φλούδες σε κομμάτια βάλτε τις σε μια σακούλα και στη συνέχεια την κατάψυξη. Αποθηκεύστε ξεχωριστά τον χυμό στην κατάψυξη.

– Ένας άλλος τρόπος είναι να κόψετε το λεμόνι σε κομμάτια και να τα βάλετε στην κατάψυξη. Θεωρείται πιο πρακτικός τρόπος…

Ένα άλλο πρόβλημα που όλες έχουμε αντιμετωπίσει είναι τα μισά λεμόνια. Συνήθως, όταν κόβουμε ένα λεμόνι για να το χρησιμοποιήσουμε το υπόλοιπο μισό καταλήγουμε να το πετάμε ύστερα από μια δυο ημέρες, καθώς έχει αφυδατωθεί τελείως. Ομως, και αυτό το πρόβλημα μπορείτε να το αντιμετωπίσετε. Σε ένα μικρό πιατάκι, ρίξτε ζάχαρη και τοποθετήστε πάνω της την κομμένη επιφάνεια-πλευρά από το λεμόνι. Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.

Πηγή: pagenews.gr