Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 20/07/2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δ.Α. Βοιωτίας στη Λιβαδειά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας κ. Πουρσανίδη Μιλτιάδη και του Δ/ντή Δ.Α.Βοιωτίας κ. Τσάτση Μιχαήλ, με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Προϊστάμενο του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, κατά την τοποθέτησή τους εξέθεσαν λεπτομερώς τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δ.Α.Βοιωτίας, μεταξύ άλλων αναφέρθησαν: οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και η αναγκαιότητα αμέσου καλύψεως μέρους των κενών οργανικών θέσεων της τάξης του 30%, η λειτουργία στο Νομό Βοιωτίας δύο κέντρων φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων, ο γερασμένος στόλος υπηρεσιακών οχημάτων, οι ακατάλληλες κτιριακές υποδομές (Α.Τ.Ορχομενού) , η αναγκαιότητα της ικανοποίησης του πάγιου αιτήματος της Ενώσεως για δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών στη Θήβα, τα πεπαλαιωμένα υλικά της Διμοιρίας Υποστηρίξεως, γνωστοποιήθηκαν οι προτάσεις της Ε.Α.Υ.Β για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Πυρί Θηβών ενώ τέλος έγινε μνεία για τον αγώνα που δίνει η Ένωση μας στο πλευρό της Ομοσπονδίας για μία σειρά διεκδικήσεων, μεταξύ άλλων η κατάργηση του άρθρου 12 για τις συντάξεις χηρείας. 

Ο κ. Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης συνεχάρη το προσωπικό της Δ.Α.Βοιωτίας για τον επαγγελματισμό του, ο οποίος επιβεβαιώνεται και από της συνεχείς επιτυχίες στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας, εκφράζοντας εν συνεχεία την κατανόησή του για το δίκαιο των αιτημάτων της Ενώσεως, τα οποία θα εξετάσει καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιήσει, κατά το μέτρο του δυνατού. Αναφορικά με το ζήτημα των κτηριακών εγκαταστάσεων έγινε αναφορά στην μετεγκατάσταση του Α.Τ. Ορχομενού η οποία έχει δρομολογηθεί, καθώς επίσης και σε εξεταζόμενη πιθανή μετεγκατάσταση της Δ.Α.Βοιωτίας σε κτίριο της Περιφέρειας. Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι βαίνει προς το τέλος της η δημιουργία πρατηρίου καυσίμων στη Δ.Α. Βοιωτίας.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας και ο Αστ. Δ/της Δ.Α.Βοιωτίας εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους, δίδοντας τα εύσημα στο προσωπικό της Δ.Α. Βοιωτίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη Διμοιρία Υποστηρίξεως της Δ.Α.Βοιωτίας. Η Ε.Α.Υ.Βοιωτίας μετά την καθολική αναγνώριση του έργου των συναδέλφων μας αναμένει και την έμπρακτη στήριξη τους αρχής γενομένης με τις συμπληρωματικές μεταθέσεις (έκτακτες) του έτους 2018.