Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Δήλωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Ανατολική και Δυτική Αττική έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας


Στη δήλωσή του τόνισε:

«Είναι σοκαριστικό να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές σε μια περιοχή μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, όπου πλέον ζουν μόνιμα χιλιάδες οικογένειες, φιλοξενούνται παιδιά σε κατασκηνώσεις, παραθερίζουν συμπολίτες μας.

Στην Ανατολική και Δυτική Αττική, παρά το ότι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ζει μία δεύτερη Αθήνα, δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά υποδομή, κανένα σχέδιο ουσιαστικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Τούτες τις ώρες προέχει να σταματήσει η πύρινη καταστροφή, να υπάρξει άμεση, ολόπλευρη βοήθεια σε όλους όσοι έχουν πληγεί, στους τραυματίες, πάνω απ' όλα σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σε όσους έχουν μείνει άστεγοι με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους.

Αυτά επείγουν να γίνουν σήμερα. Αμέσως μετά θα μιλήσουμε και για τις μεγάλες εγκληματικές ευθύνες που θυσιάζουν τον άνθρωπο στο βωμό του κέρδους και της εξαπάτησης».

Κλιμάκια του ΚΚΕ, αποτελούμενα από μέλη των τοπικών Οργανώσεων και μέλη της ΚΕ και βουλευτές του Κόμματος, βρίσκονται από το πρωί στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Εξάλλου, στην περιοχή στο Κόκκινο Λιμανάκι βρίσκεται από το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στους πληγέντες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με μέλη της τοπικής Κομματικής Οργάνωσης, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Ραφήνας, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, ενημερώθηκε για την κατάσταση, το μέγεθος της καταστροφής και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν ζωές και κάηκαν περιουσίες. Από την ενημέρωση φαίνεται ότι η φωτιά εμφανίστηκε στον αστικό ιστό, σε πυκνόφυτη περιοχή, με πολλά και παλιά ξύλινα σπίτια.

Ακόμα, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο, όπου ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες συνεχίζονται στη θάλασσα, ενώ και πεζοπόρα τμήματα του Λιμενικού ερευνούν τις παραλίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση, το Λιμενικό έχει περισυνελέξει μέχρι στιγμής 750 άτομα.

Σε χθεσινό σχόλιό του για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε μία σειρά περιοχές της χώρας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι πυρκαγιές στην Κινέτα, στα Χανιά και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες καταστρέφουν δασικές και αγροτικές εκτάσεις, αλλά και κατοικίες αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας, την ανεπάρκεια των υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, καθώς και τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από κάθε αρμόδια κρατική και τοπική αρχή, να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ζήτημα αυτό έθεσε σε τηλεφωνική επικοινωνία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, από τον οποίο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα».