Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες - Δείτε όλα τα μπλόκα


Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι αγρότες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για το κόστος παραγωγής και ειδικά για την τιμή του πετρελαίου, τα προβλήματα που αφορούν στις τιμές των προϊόντων τους και άλλα ζητήματα που αφορούν στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Το «ποδαρικό» των κινητοποιήσεων έκαναν το απόγευμα της Κυριακής οι αγρότες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), που παρέταξαν τα πρώτα τρακτέρ στον κόμβο Αγ. Γεωργίου την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στον Πύργο.

Θεσσαλία

Σε ένα ενιαίο μπλόκο, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, θα προχωρήσουν σήμερα, Δευτέρα, οι αγρότες της Θεσσαλίας, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στα Φάρσαλα, με τη συμμετοχή αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών της περιοχής.


Όπως ανέφεραν στη σύσκεψη οι ομιλητές, με το μπλόκο αυτό οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ υπερτονίστηκε ο ενωτικός χαρακτήρας των φετινών κινητοποιήσεων.


Κινητοποιήσεις και από τους αγρότες της Αιγιαλείας


Κινητοποίηση στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αιγίου, στο ρεύμα προς Πάτρα, πραγματοποιούν σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι και οι αγρότες της Αιγιάλειας, με βασικά αιτήματα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών και μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής.

Στους δρόμους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Ανωγείων και των Χανίων

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται σήμερα και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Ανωγείων διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στο Μετόχι.

Και στα Χανιά όμως διοργανώνεται για σήμερα το πρωί αγροτικό συλλαλητήριο. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων.