Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Δήμος Θηβαίων: Ράμπες ΑμεΑ στις παραλίες Αγ. Βασιλείου, Λιβαδόστρας, Αλυκής και Αγ. Νικόλαου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Εντάχθηκε η Προμήθεια - τοποθέτηση μη μόνιμων μέσων εξυπηρέτησης και πρόσβασης ΑμΕΑ για τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων προορισμών στο Δήμο Θηβαίων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Στις 14 Μαρτίου 2019 εντάχθηκε η πράξη με τίτλο : «Προμήθεια - τοποθέτηση μη μόνιμων μέσων εξυπηρέτησης και πρόσβασης ΑμΕΑ για τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων προορισμών στο Δήμο Θηβαίων» με Κωδικό ΟΠΣ:5033832, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» στο ποσό των 217.316,20 €.

Η προαναφερόμενη πράξη αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση μη μόνιμων βοηθητικών διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, καθώς και μέσων εξυπηρέτησής τους, σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Θηβαίων (Παραλία Αγ. Βασιλείου της Δ.Ε. Πλαταιών, Παραλία Λιβαδόστρας της Δ.Ε. Πλαταιών, Παραλία Αλυκής της Δ. Ε. Θίσβης, Παραλία Αγ. Νικολάου της Δ.Ε. Θίσβης).

Ο προτεινόμενος, προς προμήθεια, εξοπλισμός εξυπηρέτησης ΑμεΑ θα περιλαμβάνει τα εξής σε κάθε παραλία:

• Λυόμενος, ξύλινος αρθρωτός διάδρομος παραλίας για ΑμεΑ, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζεται, η δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης από τον εκάστοτε χώρο στάθμευσης προς τις υποδομές των παραλιών.

• Συναρμολογούμενη βοηθητική διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα.

• Φορητή, μη-μόνιμη χημική τουαλέτα προδιαγραφών για ΑμεΑ.

• Ξύλινο, λυόμενο αποδυτήριο προδιαγραφών για ΑμεΑ.

• Πληροφοριακές πινακίδες