Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ImageΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.035.000 ΕΥΡΩ.

 
ImageΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.035.000 ΕΥΡΩ. Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων είναι διατεθειμένος να διαθέσει το εξαιρετικά μεγάλο ποσό των 4.210.000 ευρώ για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πλάκας Δηλεσίου.
Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την έναρξη κατασκευής της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου, όπως βεβαιώνει η ΟΣΚ Α.Ε. με το από 21/2/11 έγγραφό της, που αναφέρει και τα εξής σχετικά με την κατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλάκας Δηλεσίου:
“Στην παρούσα φάση, δύο από τα έργα που υλοποιεί στην ελληνική επικράτεια η ΟΣΚ Α.Ε., βρίσκονται στο Σχηματάρι Βοιωτίας: η μελέτη και κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων (Α.Π.Χ.) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και η μελέτη και κατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλάκας Δηλεσίου.
2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου: μετά τις διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ της Διοίκησης της ΟΣΚ Α.Ε. με τον πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κατσιμπάρδη και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και τη λήψη σχετικής απόφασης για τη μελέτη και κατασκευή Α.Π.Χ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου, το έργο εγκρίθηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο της ΟΣΚ Α.Ε. τον Αύγουστο 2010, με προϋπολογισμό 1.035.000 ευρώ.
Δεδομένης της σημασίας και του επείγοντος χαρακτήρα του έργου, παρ’ ότι είμαστε εν αναμονή της έκδοσης πολεοδομικής αδείας, η ΟΣΚ Α.Ε. έχει ήδη ολοκληρώσει τη μελέτη και το έργο δημοπρατήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2011. Έτσι προχωρά η όλη διαδικασία, με σκοπό να ανακηρυχθεί εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων ο ανάδοχος του έργου ενώ, εντωμεταξύ, αναμένεται και η έκδοση της οικοδομικής αδείας από το Δήμο.
1ο Δημοτικό Σχολείο Πλάκας Δηλεσίου: πρόκειται για το δεύτερο έργο που αφορά την περιοχή, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.210.000 ευρώ. Η διαδικασία υλοποίησης ξεκίνησε κατόπιν διαπίστωσης της αναγκαιότητας από την ΟΣΚ Α.Ε., και με ενημέρωση επ’ αυτού από τον πρώην Υφυπουργό Γ. Κατσιμπάρδη, βρίσκεται δε στη φάση της μελέτης, και θα υποβληθεί προς έγκριση από το Τεχνικό Συμβούλιο της εταιρείας τον Απρίλιο 2011. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησής του πρόκειται να γίνει μέσα σε περίπου τρεις μήνες και επομένως η κατασκευή του να ξεκινήσει το καλοκαίρι 2011.
Η ΟΣΚ Α.Ε. επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για έργα με υψηλή κοινωνική προτεραιότητα, όπως είναι τα προαναφερόμενα δύο Σχολικά Κτίρια της περιοχής Σχηματαρίου Βοιωτίας”.