Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Τρεις χρωματιστοί κάδοι για τα βιοαποδομήσιμα απορρίμματα στην ΔΕΠΟΔΑΘ!




Με στόχο ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων και ελάφρυνση των πολιτών από τα τέλη…

Με στόχο την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου & λειτουργικού συστήματος διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων στην περιοχή μας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, συμβάλλοντας στην βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την ελάφρυνση των πολιτών από τα τέλη, η ΔΕΠΟΔΑΘ αποφάσισε τον σχεδιασμό της διαλογής στην πηγή για την κατηγορία των βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων!

Έτσι, σε συνεργασία με τους 4 Δήμους - Μέλη της θα αναπτύξει παράλληλα με την Μ.Ε.Α και ένα επιπλέον ρεύμα, προδιαλογής του οργανικού κλάσματος (βιοαποδομήσιμου) στην πηγή, με την τοποθέτηση ενός επιπλέον κάδου.

Το σύστημα στην πλήρη λειτουργία του θα περιλαμβάνει 3 διακριτά ρεύματα με τους αντίστοιχους κάδους, δηλαδή καφέ κάδος για τα οργανικά απορρίμματα, μπλέ κάδος για τα ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό και πράσινος κάδος για τα λοιπά απορρίμματα ..

Για την προμήθεια του επιπλέον εξοπλισμού των οργανικών απορριμμάτων (κάδοι & αυτοκίνητα αποκομιδής) θα αναζητηθεί Δημόσια χρηματοδότηση, ενώ σημειώνεται ότι ο Φο.Δ.Σ.Α ζητά Δημόσια χρηματοδότηση και για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α).

Το όλο πρόγραμμα θα υποστηριχθεί με τις απαιτούμενες δράσεις ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης, έτσι ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και ανταπόκριση των πολιτών, ενώ η αναλυτική παρουσίαση του αλλά και του συνολικού σχεδιασμού του Φο.Δ.Σ.Α θα πραγματοποιηθεί σε ειδική ημερίδα που θα διοργανωθεί για αυτόν τον σκοπό το προσεχές διάστημα.