Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Εύβοια:Με το πρώτο κουδούνι ξεκινούν απεργίες οι δάσκαλοι


Με το "καλημέρα" της νέας σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν σε απεργία στην Εύβοια.

Κηρύχθηκε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 του ίδιου μήνα, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Χαλκίδα

Στη διαμαρτυρία τους, οι εκπρόσωποι των δασκάλων προτάσσουν ως κυρίαρχο θέμα «την οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 10/09 στις 12:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου όπου ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. θα παρουσιάσουν στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. τα προβλήματα του Κλάδου καθώς επίσης και το αγωνιστικό – διεκδικητικό πλαίσιο για τη συνδικαλιστική χρονιά 2012-2013.