Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

«Δουλειά στους Έλληνες»




Οι Χρυσή Αυγή στις μεγάλες επιχειρήσεις Σχηματαρίου – Οινοφύτων..

Σοβαρότατοι οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και εργοστάσια…

Τι λένε για το εμπόριο του κλεμμένου υλικού…

Καταγγέλλουν αρμόδιες υπηρεσίες και πολιτεία…

Με σύνθημα «Δουλειά στους Έλληνες» και ξαφνικές επισκέψεις σε μεγάλες επιχειρήσεις της βιομηχανικής περιοχής Σχηματαρίου – Οινοφύτων, συνεχίζει τις δράσεις της η Ομάδα εργασίας της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Εύβοιας-Βοιωτίας, γνωστοποιώντας ότι οι ενημερωτικές προσεγγίσεις θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές των δύο νομών.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους υπογραμμίζεται πως «Η μεγάλη πλειοψηφία των εργοδοτών έδειξε να κατανοεί την ευθύνη που φέρουν απέναντι στην τοπική κοινωνία, αλλά και το Έθνος, και τα πρώτα αποτελέσματα ήδη φάνηκαν με προσλήψεις άνεργων Ελλήνων οικογενειαρχών, αλλά και με αγγελίες στον σχετικό τύπο για θέσεις εργασίας, για τις οποίες έχουν την υπόσχεση ότι θα προτιμηθούν Έλληνες».

Μάλιστα, στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, καλούν τους Έλληνες των περιοχών μας, που ενδιαφέρονται να καλύψουν θέσεις ανειδίκευτων ή μη εργατών (και όχι μόνο), να επικοινωνήσουν με την Τ.Ο Εύβοιας – Βοιωτίας.

Στο μεταξύ, η εικόνα που περιγράφεται με το συνημμένο φωτογραφικό υλικό, δείχνει το δυσοίωνο μέλλον της περιοχής…

Δορυφορικές κεραίες και οι γνωστές απλώστρες αποδεικνύουν την μόνιμη διαμονή αλλοδαπών εργαζομένων σε χώρους επιχειρήσεων, ενώ πολλά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια έχουν μετατραπεί σε κατοικίες, τζαμιά και ναούς …
Η Τ.Ο Εύβοιας – Βοιωτίας αφήνει ευθείες αιχμές εναντίον της Επιθεώρησης Εργασίας «που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πασιφανές της μαύρης εργασίας λαθρομεταναστών, που έχουν μάθε να εξαφανίζονται με το που εντοπίζεται επισκέπτης» αλλά και κατά της πολιτείας, η οποία χαρακτηρίζεται από «έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής βούλησης»..

Κάνουν λόγο για «εταιρίες σκράπ, που αγοράζουν λιανικώς μέταλλα, χωρίς να ελέγχουν, αλλά ούτε και να ελέγχονται για την προέλευση των υλικών»….

Μιλούν για ιδίοις όμασι Ι.Χ που ζύγιζαν μέταλλα, τα οποία κοστίζουν 3,20 ευρώ το κιλό, γεγονός που αποδεικνύει και την έξαρση στις κλοπές καλωδίων από τις γνωστές «ευπαθείς» ομάδες Ρομά και λαθρομεταναστών και προτείνουν ως αντίμετρο τον έλεγχο των κινητήρων, προκειμένου να πιστοποιηθεί αν προέρχονται από κλεμμένα και διαλυμένα οχήματα…
Καταγγέλλουν τις αρμόδιες αρχές, που παρακολουθούν ανενόχλητες τις τριτοκοσμικές εικόνες στο κεντρικό οδικό άξονα, όπου ανθούν παράνομοι στάβλοι με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και προστασίας, τόσο για τα ζώα όσο και για τους καταναλωτές, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα εγκαταλελειμμένα κτίρια, τα οποία έχουν καταληφθεί από λαθρομετανάστες, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για την δημόσια υγεία .

Δηλώνουν τέλος, ότι «Τα προβλήματα της περιοχής πάρα πολλά και σοβαρά, με τους Έλληνες να μετατρέπονται γοργά σε ελεύθερους πολιορκημένους στις ίδιες τις γειτονιές που μεγάλωσαν, στη γη των πατέρων τους» και ενημερώνουν ότι ήδη σχεδιάζεται δημιουργία τοπικού πυρήνα Οινοφύτων και Σχηματαρίου, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα αμεσότερης ενημέρωσης και τακτικότερων παρεμβάσεων.