Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΘΗΒΑ:26/2/2014 ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.163 ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 80/2011 ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ




ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 840/9-5-2011

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6944743524- 6979133908-6978353438


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα το πρωί, συνεργείο εργολάβου, συνεργαζόμενου με εταιρεία τηλεπικοινωνιών, καθ’ υπόδειξη της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. και προς εξυπηρέτηση συμφερόντων αμφότερων των εταιρειών, επιχείρησε να τοποθετήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας, σε χώρο μπροστά στην πύλη του εργοστασίου.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις πρακτικές και μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε., που μπροστά στα συμφέροντα της, δε διστάζει να εκθέτει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο και στη γύρω περιοχή, σε συνθήκες επιβλαβείς με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία.

Την προσπάθεια τοποθέτησης της κεραίας, σταμάτησαν με παρέμβαση τους, μέλη της διοίκησης του εργοστασιακού σωματείου υποχρεώνοντας τα συνεργεία να αποχωρήσουν.

Απαιτούμε απ’ την εργοδοσία της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. να ανακαλέσει και εγκαταλείψει κάθε τέτοια σκέψη.

Ζητάμε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ν.Βοιωτίας και τον Δήμαρχο Θηβαίων να τοποθετηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να μην εκδώσουν καμία άδεια εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, και αν ακόμη έχουν εκδώσει να την ανακαλέσουν.

Σε κάθε όμως περίπτωση, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και επιφυλακή για να αποτρέψουν τέτοιες ενέργειες και να προστατέψουν την υγεία και την ασφάλεια τους.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Καβάλος Γ. Σιμηστήρας Μ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Ε.Κ. ΘΗΒΩΝ, ΟΕΧΒΕ, ΤΥΠΟΣ- Μ.Μ.Ε.- ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.