Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ματαίωση ημερίδας «Διαχείριση λοιπών κατηγοριών αποβλήτων – Βιομηχανικών – Αγροτικών – Κτηνοτροφικών» λόγο απρόσμενων εξελίξεων




Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή ημερίδας με τίτλο «Διαχείριση λοιπών κατηγοριών αποβλήτων – Βιομηχανικών – Αγροτικών – Κτηνοτροφικών».
Η διεξαγωγή της ημερίδας αποφασίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. στις 10/02/14, μετά από κοινό αίτημα πέντε Φορέων και συλλογικοτήτων Πολιτών της επαρχίας μας, που ζητούσαν εγγράφως την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους μας, για την διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου για το πιο πάνω υπαρκτό πρόβλημα.

Στο ίδιο ΔΣ αποφασίσθηκε εισηγητές στην ημερίδα να είναι γνωστοί εκπρόσωποι των αιτούντων Συλλόγων, που έχουν πρωτοστατήσει σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και ο δικός μας ρόλος να είναι αποκλειστικά ο συντονισμός της συζήτησης και η καταγραφή των συμπερασμάτων.
Δυστυχώς η εν λόγω ημερίδα ματαιώθηκε, αφού ομάδα εξαγριωμένων αγροτών επετέθη με βάναυσο και προκλητικό τρόπο στους εισηγητές, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, από την άδικη δυσφήμιση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, με αφορμή δημόσιες δηλώσεις των εισηγητών για την ρύπανση των υδάτινων πόρων. Κορύφωση των γεγονότων ήταν ο προπηλακισμός τόσο των εισηγητών όσο και του συντονιστή γενικού διευθυντή της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ, καθώς και η ανοίκεια επίθεση χειροδικίας στον ιερωμένο Γιάννη Οικονομίδη.

Δηλώνουμε την απόλυτη διαφωνία μας σε τέτοιες ενέργειες, τις οποίες καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες και απερίφραστα καταδικάζουμε, καθώς:
δεν αντιμετωπίζουν τις πραγματικές αιτίες της καταστροφικής δυσφήμησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων, μιας δυσφήμησης με ολέθριες συνέπειες για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής μας.
δεν τιμούν, τον με αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης αγωνιζόμενο αγροτικό πληθυσμό όλης της χώρας αλλά και της περιοχής μας, για τα δίκαια αιτήματά τους.

Η ΔΕΠΟΔΑΘ συμμεριζόμενη το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας, μετά από αστήριχτες επιστημονικά δηλώσεις διαφόρων παραγόντων, στηρίζει τους αγρότες στον αγώνα κατά της συκοφάντησης των προϊόντων τους και είναι διατεθειμένη σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους που τους εκπροσωπούν, να συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.
ΘΗΒΑ 27/2/2014 Το ΔΣ της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ