Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μεγάλη προσοχή: Η μόδα "εξαφανίσου για 72 ώρες" έφτασε και στην χώρα μας και προκαλεί τρόμο σε όλους τους γονείς! (Διαδώστε το)


Έφθασε και στην Ελλάδα το παιχνίδι "εξαφανίσου για 72 ώρες" που εχει τρομοκρατήσει δεκάδες γονείς στην Ευρώπη;

Η ταυτόχρονη εξαφάνιση δύο ανήλικων στην Αττική και χωρίς προφανή λόγο οδηγεί τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνούν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο παιχνίδι να έφθασε και στην Ελλάδα!

Η αποκάλυψη ήρθε έπειτα από την πολύωρη εξαφάνιση μιας 15χρονης κι ενός 17χρονου, οι οποίοι έφυγαν ως δια μαγείας και χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος από το οικογενειακό τους περιβάλλον και μάλιστα ταυτόχρονα.

Οι γονείς των παιδιών πανικοβλήθηκαν από την απουσία των σπλάχνων τους και αμέσως κατήγγειλαν την εξαφάνιση στην ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσω του προφίλ που διατηρούν στο Facebook οι δυο εξαφανισθέντες κατάφεραν τελικά να τους εντοπίσουν.

Οι πολύπειροι αστυνομικοί τις Δίωξης αμέσως κατάλαβαν πως τα σημάδια της εξαφάνισης των δύο παιδιών κάτι δείχνουν, καθώς εξαφανίστηκαν ταυτόχρονα και χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν και κυρίως χωρίς να συντρέχει ο παραμικρός λόγος.

Το γεγονός αυτό έκανε τους Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο τα δύο παιδιά να παίρνουν μέρος σε αυτό το παιχνίδι.

Μάλιστα το γεγονός ότι κανένα από τα δύο παιδιά δεν εξήγησε τόσο στους γονείς όσο και στους αστυνομικούς τους λόγους της εξαφάνισης, κάνει τους τελευταίους ναεξετάζουν με σοβαρότητα πια το ενδεχόμενο ο μυστικός εφιάλτης “εξαφάνιση για 72 ώρες” να έφθασε και στη χώρα μας.

Στην Γαλλία, την Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης γονείς ποστάρουν τρομοκρατημένοι στο Facebook, σχόλια για το συγκεκριμένο παιχνίδι, εφιστώντας την προσοχή.

Ο δημιουργός (;) αυτού του μυστικού παιχνιδιού που διακινείται από στόμα σε στόμα και από “Inbox” σε “Inbox” παραμένει άγνωστος, ενώ βασική προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στο παιχνίδι, με άγνωστο ακόμα έπαθλο και αυτό είναι το μεγάλο μυστήριο, είναι η άκρα μυστικότητα συμμετοχής και ενεργειών που ορίζεται από τους διαχειριστές του παιχνιδιού.

Ωστόσο Γάλλος εισαγγελέας οποίος ερεύνησε πρόσφατα την υπόθεση του συγκεκριμένου παιχνιδιού με αφορμή την εξαφάνιση 13χρονης Γαλλίδας, αποφάνθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Ωστόσο, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες αξιωματικοί έχουν εντοπίσει ένα επίμαχο “Link” και το ερευνούν εξονυχιστικά και σύντομα θα είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα τι ακριβώς συμβαίνει.

Πηγή: Newsit.gr