Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200 – ΤΗΛ.:22620 29694 - FAX.:22620 26428
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46 ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46


ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ 1671 ΘΗΒΑ 26.5.2015

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ
ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Πέντε χρόνια ( 2010-2015 ) εφαρμογής μιας αδιέξοδης νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας που επιβλήθηκε από την Ε.Ε ,Ε.Κ.Τ και ΔΝΤ έχουν οδηγήσει την χώρα μας σε πλήρη αδιέξοδο.


Οι εργαζόμενοι είδαν να χάνεται το 40-50% του εισοδήματός τους, χάθηκαν 1.200.000 θέσεις εργασίας, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν, η ύφεση έφθασε το 25% , το 30% του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, η ανεργία κοντεύει το 30%, με την ανεργία των νέων να ξεπερνά το 55% και χιλιάδες νέοι επιστήμονες να εξαναγκάζονται σε μετανάστευση προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας. Το δε χρέος εξαιτίας του οποίου ελήφθησαν όλα αυτά τα μέτρα με στόχο την μείωσή του, αυξήθηκε κατά 50 % (απογειώθηκε και από το 124% του Α.Ε.Π. το 2010, έφτασε στο 178%-180% του Α.Ε.Π. το 2014). Από κάθε έννοια κοινωνική καταστροφή.


Στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015, ο ελληνικός Λαός καταδίκασε τους εγχώριους εκφραστές της καταστροφικής πολιτικής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)και εξέλεξε την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ προκειμένου να απαλλαγεί από τα μνημόνια και να ακολουθήσει μια άλλη πορεία προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.


Σήμερα, και μετά από 4 μήνες διαπραγμάτευσης οι δανειστές, το διευθυντήριο Ε.Ε., Ε.Κ.Τ. & Δ.Ν.Τ. όχι μόνο δεν έχουν σκοπό να υποχωρήσουν σε οποιαδήποτε αξίωση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά προσπαθούν εξαντλώντας τα χρονικά περιθώρια να φέρουν τη χώρα σε καθεστώς απόλυτης οικονομικής ασφυξίας.


Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης απορρίπτεται στο σύνολό του και αρνούνται την οποιαδήποτε προς όφελος του λαού νομοθετική παρέμβαση. Επιδιώκουν την πλήρη υποχώρηση της κυβέρνησης για να στείλουν κι ένα μήνυμα υποταγής σ' όλη την Ευρώπη.
Οι επιλογές, λοιπόν, είναι συγκεκριμένες.
Συμβιβασμός ή ρήξη με τις πολιτικές λιτότητας.


Επειδή όμως με τους εργαζόμενους και τον Λαό στην ανέχεια και την φτώχεια δεν υπάρχει συμβιβασμός ,ιδιαίτερα “έντιμος ”, παρά συνέχιση της πολιτικής που θα ισχυροποιεί τους λίγους σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του βασανιζόμενου Λαού και επειδή οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα και οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν: Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς.


Είναι βέβαιο ότι η σύγκρουση δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί την συσπείρωση του ελληνικού λαού, που έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι έχει αντοχές και διάθεση για σύγκρουση.


Απαιτείται, λοιπόν, η συγκρότηση ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης, που να υπερβαίνει και τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, που να εκφράζει την πλατιά συμμαχία της εργατικής τάξης με άλλα καταπιεσμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση με αίτημα:


α) την προστασία και επαναφορά κοινωνικών, εργασιακών, δημοκρατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ,με κάλυψη των απωλειών ,με αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, με κατάργηση των αντεργατικών νόμων και ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.


β) Την εθνική ανεξαρτησία, που σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός αποφασίζει για την τύχη του.

γ) Την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.


Γι΄αυτό καλούμε:


Την Κυβέρνηση να μην υποχωρήσει από τις εντολές που έχει πάρει από τον Ελληνικό Λαό.


Την ΓΣΕΕ να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την συγκρότηση ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου που θα αντιπαλέψει τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.


Τους Έλληνες εργαζόμενους και όλο τον Λαό που βιώνει τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών να απαντήσει με αποφασιστικότητα και δράση στις προκλήσεις της εποχής, αξιώνοντας ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία, για την χώρα, για τη νέα γενιά.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ