Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! Τους πήρε η τράπεζα το σπίτι, έχασαν την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά βρήκαν τη δύναμη και έφτιαξαν κάτι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!


Η οικογένεια που όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την οικονομική καταστροφή, αλλά κατάφερε να συνέλθει και να…
βρει το νόημα της ζωής, με τους λίγους πόρους που τους είχαν απομείνει. Διαβάστε για την περιπέτεια που πέρασε πριν λίγα χρόνια η οικογένεια Μπέρζινς, που παραμένει επίκαιρη και διδακτική όσο ποτέ. Τα μέλη της οικογένειας πήραν ένα πολύ σημαντικό μάθημα: “Τέλος η εξάρτηση από τις τράπεζες και τα δάνεια”…

Το 2008 η Χάρι και ο Κάρλ Μπέρζινς έχασαν εξαιτίας της ύφεσης όχι μόνο το σπίτι τους αλλά και το εστιατόριο τους.

Μετά από ένα τόσο μεγάλο χτύπημα κάποιοι μπορεί να μην είχαν τη δύναμη να σηκωθούν και να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Ευτυχώς όμως αυτό δεν συνέβη σε αυτό το ζευγάρι.

Έμαθαν το μάθημα τους, αποφάσισαν να μην ξαναμπλέξουν με δάνεια και τράπεζες και ζουν μαζί με τα δυο παιδιά τους σε ένα πολύ μικρό σπίτι μέχρι να μπορέσουν να μετακομίσουν σε κάτι μεγαλύτερο..


Με τα λίγα χρήματα που τους έμειναν αγόρασαν ένα οικόπεδο στη Βιρτζίνια. Εκεί έφτιαξαν ένα σπίτι που είναι πολύ μικρότερο από 20 τετραγωνικά μέτρα, μόλις 15,60 τετραγωνικά μέτρα. Το ότι ζουν όλοι μαζί σε ένα τόσο μικρό χώρο δεν φαίνεται να τους ενοχλεί καθόλου! Για την ακρίβεια, όπως λένε, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι!


Το μικρό σπίτι περιλαμβάνει μια κουζίνα, σαλόνι -τραπεζαρία , μπάνιο και δύο υπνοδωμάτια. Τους κόστισε μόλις 12,000 δολάρια, κάτι παραπάνω δηλαδή από 8,600 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής ολοκληρώθηκε από τον Κάρλ.



Η οικογένεια μεγαλώνει και τις δικές τους καλλιέργειες και εκτρέφει και ζώα . Έχουν βρει έναν τρόπο να απολαμβάνουν μια απλή και ανέξοδη διαβίωση ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούν χρήματα για να χτίσουν στο μέλλον ένα μεγαλύτερο σπίτι.



Για την ώρα όμως αυτό το μικρό σπίτι είναι το σπίτι τους και είναι πολύ περήφανοι για αυτό!







http://www.makeleio.gr/