Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Αυξημένα τα εργατικά ατυχήματα στην περιοχή της Θήβας


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

Τους τελευταίους δύο μήνες τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί σε μέγιστο αριθμό στις επιχειρήσεις της περιοχής μας. Αυτό οφείλετε στην πίεση των εργαζομένων για αύξηση της παραγωγικότητας, την μη τήρηση της ειδικότητας βάση της Ατομικής Σύμβασης Εργασίας και στην μη εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κατάσταση της χώρα μας, και την μεγάλη σε ποσοστό ανεργία της περιοχής, φοβίζουν τους εργαζόμενους με απόλυση χρησιμοποιώντας τους σαν σκλάβους, καταπατώντας ειδικότητες, ωράρια, μέτρα ασφάλειας κλπ.


Ειδικότερα στην εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ το τελευταίο διάστημα τα ατυχήματα αντί να μειωθούν αυξάνονται, το 2015 έχουν γίνει 10 ατυχήματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας και να εφαρμόζουν κατά γράμμα την ειδικότητα και τα μέτρα ασφάλειας στην εργασία τους.

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ για την μη τήρηση των μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας αλλά και για την εντατικοποίηση των εργαζομένων για αύξηση της παραγωγής καλύπτοντας με την εργασίας τους τις κενές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί..

Καλούμε το ΣΕΠΕ να δείξει μεγαλύτερη αυστηρότητα για τα μέτρα ασφάλειας και να ασκήσει πίεση στις εταιρείες να εφαρμόζουν τους νόμους γιατί πολλές φορές διαπιστώνουμε έλλειψη του ανάλογου ενδιαφέροντος.

Μεγάλη ευθύνη γι’ αυτές τις συνθήκες που επικρατούν έχουν όλες οι κυβερνήσεις που με διαδοχικά μέτρα έχουν αποδιοργανώσει τους είδη ελλιπείς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.