Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλη προσοχή: Σας τράκαρε ανασφάλιστο όχημα; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!



Χρήσιμο για κάθε οδηγό είναι να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που έχει τροχαίο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα.

Τι πρέπει να κάνω:

Πρώτο και βασικό μέλημα του είναι να καλέσει αμέσως την τροχαία, να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που έχει εμπλακεί στο ατύχημα και δεν είναι ασφαλισμένο, επιπλέον να καλέσει την φροντίδα ατυχήματος της εταιρίας που είναι ασφαλισμένος.

Ποιες καλύψεις έχει ένας ασφαλισμένος στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με ανασφάλιστο:

Η κάλυψη των ασφαλισμένων οδηγών στις περιπτώσεις τροχαίου ατυχήματος με ανασφάλιστο αυτοκίνητο γίνεται με δύο τρόπους.

Ο ένας, να έχει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα. Η ασφάλιση αυτή παρέχεται προαιρετικά από τις ασφαλιστικές εταιρίες , άρα δεν είναι στις υποχρεωτικές καλύψεις της αστικής ευθύνης, και ο ασφαλισμένος καλύπτεται σε περίπτωση ζημιάς από ανασφάλιστο όχημα από την ίδια την εταιρία του.

Ο δεύτερος, είναι να μην έχει ο ίδιος ασφαλιστική κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα αλλά καλύπτεται όπως όλα τα ασφαλισμένα οχήματα από το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης των ασφαλιστικών εταιριών.

Και στην πρώτη και στην δεύτερη περίπτωση για να πιστοποιηθεί το γεγονός πρέπει να έρθει η τροχαία , ακόμα και αν ο οδηγός του ανασφάλιστου αυτοκινήτου έχει φύγει.Επιπλέον καλώντας την φροντίδα ατυχήματος, που παρέχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφεται όχι μόνο το γεγονός, αλλά και οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Έτσι, διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός του ατυχήματος και η αποζημίωση του ασφαλισμένου, είτε από την ασφαλιστική του εταιρία είτε από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Τώρα στην περίπτωση που δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα στο ασφαλιστικό του συμβόλαιο , με τις οδηγίες είτε του ασφαλιστή του, είτε της εταιρίας του θα υποβάλει την δήλωση στο Επικουρικό Κεφάλαιο ( Μπορεί να δείτε τα σχετικά έντυπα εδώ ).

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι με νόμο που ισχύει από το 2014 κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου ανανεώνεται πριν την λήξη του, και αν αυτό δεν έχει γίνει ο οδηγός που δεν έχει κάνει ανανέωση είναι ανασφάλιστος, έστω και αν έχουν περάσει μερικές ώρες, μια ή δύο μέρες από την λήξη της προηγούμενης ασφαλιστικής κάλυψης .