Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Το Μαξίμου αδειάζει την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα


Έκθετη αφήνει το Μαξίμου την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σε μία κίνηση πρωτοφανή η κυβέρνηση, μέσω του γραφείου Tύπου του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να εισαγάγει άμεσα ρύθμιση που θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί έως τώρα από τα μπλόκα των αγροτών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών. Ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης» καταλήγει το Μαξίμου.

Μόλις προχθές η κ. Κουτζαμάνη έδωσε εντολή στους εισαγγελείς της χώρας να ερευνήσουν και να παρέμβουν όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει παρακώλυση συγκοινωνιών. Με την ανακοίνωση το Μαξίμου ουσιαστικά «αδειάζει» την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταστρατηγώντας παράλληλα τη συνταγματική επιταγή περί ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Η κίνηση αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια σύμφωνα με πληροφορίες σε εισαγγελικούς κύκλους που την χαρακτήρισαν μοναδική στα χρονικά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ για το αγροτικό ζήτημα:

 http://www.zougla.gr