Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στον σμηναγό Επαμεινώνδα Παπαδημητρίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Θηβαίο Σμηναγό Επαμεινώνδα Παπαδημητρίου του Κωνσταντίνου, ο οποίος έλαβε μία σπουδαία διάκριση για την Πολεμική μας Αεροπορία σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία, όπου κατά την αξιολόγηση κατέλαβε τη 2η θέση,  κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαιτέρως τους Θηβαίους συμπολίτες του.

Η 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην οποία υπηρετεί ο σμηναγός Επαμεινώνδας Παπαδημητρίου, συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2016 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση  Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό.


Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης,  η 343 Μοίρα ανέλαβε αποστολές προστασίας μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και αποστολές καταστολής της εχθρικής αεράμυνας (SΕΑD), με σκοπό τη συνεργασία – συνεκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού στην εκτέλεση αυτού του είδους των αποστολών, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.
Ο Σμηναγός Επαμεινώνδας Παπαδημητρίου, κατά την αξιολόγηση κατέκτησε τη 2η θέση διάκριση, η οποία είναι αποτέλεσμα των κόπων του αλλά κυρίως της ικανότητάς του, συμμετέχοντας έτσι στο αξιόμαχο της Πολεμικής μας Αεροπορίας και στο υψηλό επίπεδο του εθνικού μας αμυντικού συστήματος.

Λίγα λόγια για τον Σμηναγό  (Ι) Επαμεινώνδα Παπαδημητρίου:

Ο Θηβαίος Σμηναγός (Ι) Επαμεινώνδας Παπαδημητρίου είναι Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "ΖΕΥΣ".
Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2003. Το 2010, τοποθετήθηκε στην 111ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block 50, ενώ το 2010 στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1000 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 700 είναι σε αεροσκάφη F-16.