Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνάντηση Βουλευτών για την ΛΑΡΚΟ με τον Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη



Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Βοιωτία, την Φθιώτιδα, και την Εύβοια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της ενεργειακής κάλυψης της ΛΑΡΚΟ και η διαφαινόμενη συμφωνία με τη ΔΕΗ αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική της απέναντι στην εταιρεία, η οποία και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην αναπτυξιακή προοπτική της.

«Επιλύεται, μετά από σειρά επαφών και διαβουλεύσεων, τόσο των βουλευτών όσο και της ηγεσίας του Υπουργείου, το μείζον θέμα της τιμής πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος προς την εταιρεία, εξέλιξη που ενισχύει τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ, μιας από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της χώρας» σημείωσαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Νίκος Θηβαίος, Αποστόλης Καραναστάσης, Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός αποκάλυψε στους βουλευτές ότι ήδη διαφαίνεται σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών για το θέμα αυτό, ώστε να συμφωνηθεί μια τιμή πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, κοινώς αποδεκτή και αμοιβαία συμφέρουσα.

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης οι συζητήσεις μεταξύ ΛΑΡΚΟ και ΔΕΗ είναι σε προχωρημένο στάδιο, και στο αμέσως προσεχές διάστημα η τιμή προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να έρθει προς έγκριση στα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών.

Την ίδια ώρα το Συνδικάτο Μετάλλου προκήρυξε 48ωρη απεργία στη ΛΑΡΚΟ, για τους εργαζόμενους των εργολαβιών με αίτημα την «κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου».