Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Στο έλεος της κακοκαιρίας για άλλη μια φορά η Μάνδρα

http://www.zougla.gr/greece/article/sto-eleos-tis-kakokerias-gia-ali-mia-fora-i-mandra

Τις πληγές της μετρά για άλλη μία φορά η πολύπαθη Μάνδρα, όπου χθες καταγράφηκαν και πάλι πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας της νεροποντής.

Τις πληγές της μετρά για άλλη μία φορά η πολύπαθη Μάνδρα, όπου χθες καταγράφηκαν και πάλι πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας της νεροποντήςΓια πολλοστή φορά πλημμύρισαν τα ίδια σημεία, οι ίδιοι δρόμοι και τα ίδια φρεάτια, όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα. Εκ νέου πλημμύρισε και το ρέμα της Αγ. Αικατερίνης, κατεβάζοντας στην πόλη -όπου και εκβάλλει- όγκους νερού με φερτά κι άλλα υλικά.

Τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ τα μικρότερα, όπως διαφάνηκε, δεν είναι αρκετά.

Στο μεταξύ, κλειστή παρέμεινε η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

Η κατάσταση αυτή δυσχέρανε ακόμη περισσότερο τόσο την κυκλοφορία όσο και το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι κλήθηκαν να επέμβουν σε 10 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή ήταν φονική. 24 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες, ενώ ολόκληρη η περιοχή είχε καλυφθεί από φερτά υλικά.