Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Λήξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους”


Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις δομές της Εκκλησίας που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους), πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους.

Το ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επιμορφωτικής περιόδου Μαρτίου-Απριλίου 2018 παρακολούθησαν Κληρικοί και από τις τρεις Αρχιερατικές Περιφέρειες, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, καθώς και λαϊκοί συνεργάτες της Τοπικής μας Εκκλησίας. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως στην πόλη των Θηβών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος με την ευκαιρία λήξης των σεμιναρίων την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη δυνατότητα επιμορφώσεως των κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας. Επίσης, αναφέρθηκε στις διαστάσεις του πένθους, τονίζοντας ότι οι κληρικοί θα πρέπει να πλησιάζουν με σιωπή, ευγένεια και διάκριση τους πενθούντες λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον πόνο των συνανθρώπων μας και με τον σωστό ποιμαντικό τρόπο να τους οδηγούν στην αλήθεια της ορθοδόξου πίστεώς μας.