Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Προστασία από το «χειμερινό» αλάτι

Συμβουλές κατά της διάβρωσης των οχημάτων


Το αλάτι που συχνά ρίχνουν τώρα το χειμώνα οι Αρχές στους παγωμένους δρόμους κολλάει στα ευαίσθητα σημεία του αυτοκινήτου μας, με συνέπεια σε βάθος χρόνο να τα φθείρει.

Αν συνηθίζετε να κινείστε σε οδικούς άξονες που το χειμώνα συχνά καλύπτονται από χιόνι και πάγο, τότε πρέπει να έχετε κατά νου πως τα ευαίσθητα μέρη στο κάτω μέρος του αυτοκίνητου «ταλαιπωρούνται» από το αλάτι που συχνά ρίχουν οι Αρχές στοχεύοντας φυσικά στο να μη γλιστράνε οι παγωμένοι δρόμοι. Ας μην ξεχνάμε ότι το αλάτι είναι διαβρωτικό από τη φύση του και ναι μεν δεν προκαλεί άμεσα πρόβλημα στο αυτοκίνητο, αν το αφήσουμε ξεκινά τη διάβρωση σε βάθος χρόνου. Τα βασικά σημεία του αυτοκινήτου που ταλαιπωρούνται περισσότερο όπως είναι λογικό εντοπίζονται στο κάτω μέρος.

Μην ξεχνάτε λοιπόν να πλένετε σε τακτά χρονικά διαστήματα τους θόλους των τροχών, τα μεταλλικά μέρη όπως η «διαδρομή» της εξάτμισης από τον κινητήρα μέχρι πίσω αλλά και γενικά την «λεγόμενη κοιλιά» του αυτοκινήτου. Έμφαση πρέπει να δίνεται και στα ελαστικά, καθώς και σε δισκόφρενα και ταμπούρα.

Φυσικά, το πλύσιμο πρέπει να γίνεται με καθαρό νερό.

Πηγή: Autotriti.gr