Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Νέες περικοπές θέλει η διοίκηση της ΜΟΡΝΟΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

ΑΠΚΟ – ΜΟΡΝΟΣ

7ο ΧΛΜ. ΘΗΒΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΤΗΛ:22620-89041 FAX: 22620-89042

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ

ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 194/1970 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤΟΚ. 352 ΘΗΒΑ 24-01-2019

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι η Διοίκηση της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ για άλλη μία φορά έκανε το "θαύμα της".

Ενώ το Σωματείο μας ζήτησε συνάντηση για να διαπραγματευτούμε την νέα μας Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις ο εκπρόσωπος της εταιρείας με περίσσιο θράσος μας ζήτησε περικοπές.

Κύριοι της διοίκησης καιρός είναι να αντιληφθείτε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια στις απαράδεκτες επιθυμίες σας.

Καιρός είναι να αντιληφθείτε όλοι εσείς που διοικείται αυτή την εταιρεία ότι έχετε την ευθύνη για την καλή ή κακή πορεία της εταιρείας που επικαλείστε σήμερα.

Καιρός είναι να αντιληφθείτε ότι εσείς που αμοίβεστε πλουσιοπάροχα δεν μπορεί για δικές σας ευθύνες να απευθύνεστε στους εργάτες ζητώντας αυτοί να πληρώνουν το μάρμαρο.

ΞΕΧΝΑΤΕ και μάλιστα συνέχεια τις θυσίες των εργαζομένων χωρίς τον ανάλογο σεβασμό από σας.

ΞΕΧΝΑΤΕ ότι οι εργαζόμενοι την τελευταία περίπου δεκαετεία είναι οι μόνοι που κάνουν θυσίες.

ΞΕΧΝΑΤΕ ότι το 2013-2014 ήταν αυτοί που χρηματοδότησαν την εταιρεία χαρίζοντας τις λιγοστές κατακτήσεις που είχαν.

ΞΕΧΝΑΤΕ ότι ποτέ δεν εκτιμήσατε το παραγωγικό ανθρώπινο κομμάτι της εταιρείας και με τις εγωκεντρικές αποφάσεις σας θυσιάσατε αρκετούς εργαζόμενους, απολύοντας τους στη λογική του περισσότερου κέρδους.

ΞΕΧΝΑΤΕ μονίμως ότι όλοι εμείς προσφέρουμε τη δουλειά μας σε επικίνδυνους χώρους εργασίας χωρίς τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα (μηχανολογικός εξοπλισμός, κτιριακές εγκαταστάσεις και πολλά ακόμη).

ΞΕΧΝΑΤΕ πάνω από όλα τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

ΞΕΧΝΑΤΕ την υποχρέωση της εταιρείας και του ομίλου να έχει ένα πραγματικό κοινωνικό πρόσωπο απέναντι στο έμψυχο υλικό της εταιρείας.

Αρκετά κύριοι της διοίκησης.

Το Σωματείο μας σας απάντησε ότι σχεδιάζετε χωρίς τον ξενοδόχο από την πρώτη στιγμή.

Με ομόφωνη απόφαση από την Γενική μας Συνέλευση σας στέλνουμε το μήνυμα ότι όχι μόνο δεν δεχόμαστε άλλες περικοπές ,αλλά αν η διοίκηση της εταιρείας προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων και δεν συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις πάνω στο πλαίσιο που έχει καταθέσει για την υπογραφή νέας Ε.Σ.Σ.Ε η απάντησή μας θα είναι άμεση με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι η ενότητα μας είναι το κλειδί απέναντι στα σχέδια εξαθλίωσης και εξόντωσης που η διοίκηση ακολουθεί.

Ολοι μαζί απαντάμε πηγαίνετε αλλού να βρείτε σκλάβους όχι στους εργαζόμενους του Μόρνου.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ