Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΣ

Η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 14ης  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα «του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Μετά από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θηβαίων ...
Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α   Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Καταδικάζει τις ασκούμενες πολιτικές, που, στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους, επιβάλλουν διαρκή φοροεπιδρομή και δραματική μείωση των εισοδημάτων στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες, ενώ αφήνουν συστηματικά, εκτός ελέγχου τη φοροδιαφυγή και το μεγάλο οικονομικό πλούτο.
Θεωρεί  κοινωνικά άδικο και ανάλγητο το νέο «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που απειλεί να στερήσει ένα βασικό κοινωνικό αγαθό από τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.
Διεκδικεί  την ακύρωσή του ως άδικου και αντισυνταγματικού
Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν και μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό,  δηλώνουμε την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε σπίτι της Θήβας , λόγω της μη καταβολής του “χαρατσιού”».
 Καλούμε  το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας να στηρίξει ουσιαστικά και πολύπλευρα,  όλους τους δημότες που αδυνατούν  να πληρώσουν το χαράτσι προς τη ΔΕΗ, πράγμα που κάνουν δεκάδες Δήμοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.