Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ποσοστά που ανατριχιάζουν για τη μέση ελληνική οικογένεια…

Τα στοιχεία είναι δραματικά και καταδεικνύουν, με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, την κατάσταση πενίας στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.

Ο λόγος αφορά στο ποσοστό των οικογενειών που ζουν σήμερα χωρίς να έχουν ούτε ένα εργαζόμενο μέλος.
Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της Τράπεζας της Ελλάδας έχει φτάσει στο 13!
Δηλαδή, περισσότερες από 1 στις 10 οικογένειες στην χώρα μας σήμερα, «τη βγάζει» με την ελεημοσύνη συγγενών και φίλων και με τα κάθε είδους επιδόματα που εισπράττει μειωμένα (ανεργίας, προνοιακά κλπ).
Το κακό βεβαίως δεν ξεκίνησε φέτος.
Πέρυσι, το αντίστοιχο ποσοστό έφτανε στο 9%.
Ποσοστά που ανατριχιάζουν για τη μέση ελληνική οικογένεια…Μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή, αυξήθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει του χρόνου, όταν η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα έχει διογκωθεί περαιτέρω, στην πραγματικότητα.
Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η επίσημη ελληνική Πολιτεία δεν μπορεί στην παρούσα φάση να κάνει κάτι για να βοηθήσει αυτά τα νοικοκυριά να βγουν από αυτή την ιδιότυπη απομόνωση στην οποία περιέρχονται.
Αντιθέτως, ο Προϋπολογισμός του 2012, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, προβλέπει μόνο νέες μειώσεις και περικοπές κάθε είδους βοηθήματος, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες.
Οι οποίες, ωστόσο, στο 10μηνο του 2011 και πάλι ξέφυγαν, κατά περίπου 2 δισ. ευρώ.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μείωση των εσόδων, προκάλεσε και πάλι μια μαύρη τρύπα μεγαλύτερων των 3 δισ. ευρώ, η οποία ως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει διογκωθεί περαιτέρω.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr.