Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

 των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων εμπορίου-υπηρεσιών στην Αν. Στερεά Εύβοια




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι
Το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά και το αντεργατικό τερατούργημα που καταργεί Εθνική Συλλογική Σύμβαση όπως και κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις οι εξελίξεις στον κλάδο είναι ταχύτατες δημιουργώντας μια κατάσταση πολεμική σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Η μεγαλοεργοδοσία πατώντας στο αντεργατικό τερατούργημα εφαρμόζει ακόμα πιο δραστική μείωση μισθών, γενικευμένη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις , δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση, μείωση έως και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Η πίεση, η ανασφάλεια , η ανεργία εντείνει τη σχετική και την απόλυτη εξαθλίωση για όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων βοηθώντας τους εργοδότες να επιβάλουν αυτά τα μέτρα ακόμα πιο γρήγορα, υπέγραψε Κλαδική Σύμβαση με τον ΣΕΛΠΕ το Γενάρη του 2012 που προβλέπει μείωση μισθών.

Η μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών κατακτήσεων, για να μην υπάρξει καμία μείωση στους μισθούς και για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων πρέπει να γίνει υπόθεση της πάλης των ίδιων των σωματείων και των εργαζομένων. .

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων εμπορίου-υπηρεσιών στην Ανατολική Στερεά Εύβοια και σας καλούμε σε ευρεία σύσκεψη το

Σάββατο 07 Απριλίου 2012 και ώρα 6.00

το απόγευμα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς,

θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη για οργάνωση και παρέμβαση σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γραφείο ώστε συγκροτημένα να αντιμετωπίσουμε αυτήν την εφιαλτική πραγματικότητα.

Τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων.