Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

"Οι δικοί μας δεν έρχονται για δουλειά!"


EΞΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ 
Αυτή είναι η φθηνότατη δικαιολογία που βρίσκουν οι παντός είδους επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) για να αποφύγουν τον.... αγενέστατο Έλληνα που τολμά σε περιόδους κρίσης να ζητά τα αυτονόητα: Μεροκάματο και ασφάλιση.
Έτσι λοιπόν προκειμένου οι εργοδότες να αποφύγουν τον "πονοκέφαλο" και τα.... περιττά έξοδα ακολούθησαν τον δρόμο της μαύρης εργασίας στον βωμό του κέρδους.
Αυτό συμβαίνει σε πολλές επιχειρήσεις και στην περιοχή μας. Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ ότι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέλυσαν τους Έλληνες εργαζόμενους προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα.
Την θέση τους πήραν Αλβανοί, Ρουμάνοι, Πακιστανοί που για ένα κομμάτι ψωμί εργάζονται πολλές ώρες, θέτοντας αυτομάτως στο περιθώριο τον Έλληνα εργαζόμενο.
Για παράδειγμα: Σε ένα κατάστημα εστίασης της πόλης μας, δουλεύουν 6 αλλοδαποί (τόσους μέτρησα, δυστυχώς υπάρχουν και άλλες τέτοιες επιχειρήσεις).
Πρατήριο υγρών καυσίμων απέλυσε τους Θηβαίους εργαζόμενους και τους αντικατέστησε μα Πακιστανούς.
Προσωπικά τέτοιοι επιχειρηματίες ούτε ζωγραφιστό δεν θα με δουν ξανά αφού τον Έλληνα, τον Θηβαίο τον θέλουν μόνο για... πελάτη!
Και οι νόμιμοι αλλοδαποί έχουν δικαιώματα. Αλλά είναι δυνατόν σε ένα σουβλατζίδικο να απασχολούνται μόνο αλλοδαποί, με το πρόσχημα ότι ο Έλληνας δεν τυλίγει καλά τις πίτες, ότι η Ελληνίδα δεν καθαρίζει καλά το μαγαζί ή ο Έλληνας 18χρονος δεν μπορεί να οδηγήσει καλά το μηχανάκι για το delivery;
Είναι δυνατόν καφετέρια να ζητά υπάλληλο, να πηγαίνει Ελληνίδα και να της λένε ότι προσλαμβάνουν μόνο Ρουμάνες, την στιγμή που το κατάστημα δουλεύει μόνο από τους Θηβαίους;
Εγώ πάντως σε τέτοια μαγαζιά δεν ξαναπηγαίνω. Και αυτό γιατί δεν μπορεί κάποιοι συμπολίτες μας να αγνοούν τον γείτονα, τον φίλο, τον συγγενή που ψάχνει ένα μεροκάματο για να τα βγάλει πέρα.
Μακάρι να κάνουν και άλλοι συμπολίτες μου το ίδιο......        ΠΗΓΗ THIVAPRESS