Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Παρεμβάσεις και εργασίες στην Θήβα!




Αποψίλωση – καθαρισμός σε Πούρο – Πλατεία Πινδάρου – Συνοικισμό …

Έκκληση Χατζησταμάτη : «Η πόλη ανήκει σε όλους μας! Μην πετάτε σκουπίδια! Υπάρχουν κάδοι σε κάθε συνοικία και γειτονιά..»

Σε εργασίες συντήρησης δημοτικών οδών και αισθητικές παρεμβάσεις στην πόλη προχώρησε πρόσφατα ο Δήμος Θηβαίων, προκειμένου να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εικόνα της πόλης και του Δήμου.

Στον χώρο του «Πούρου», τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου προχώρησαν σε αποψίλωση ξερών χόρτων, απομάκρυνση σκουπιδιών και κλάδεμα δέντρων, ενώ στον χώρο γύρω από το άγαλμα του Πίνδαρου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, κατεδαφίστηκε, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Θήβας, το παλαιό ακατοίκητο σπίτι, που αποτελούσε εστία μικροβίων και έθετε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία..

Αποψίλωση και καθαρισμός έγιναν επίσης, σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή του Συνοικισμού, πίσω από το Μουσείο, τον οποίο κάποιοι είχαν μετατρέψει σε ανεξέλεγκτη χωματερή ….

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε, προκειμένου να δώσουμε στην πόλη μας την εικόνα που της αξίζει, καθώς αφού ανήκει σε όλους τους πολίτες και επηρεάζει σημαντικά τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες μας» επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Α. Χατζησταμάτης, απευθύνοντας έκκληση στους κατοίκους της πόλης, να φροντίζουν κι εκείνοι με την σειρά τους, τους δημόσιους χώρους και να μην πετούν απορρίμματα σε αυτούς, παρά μόνο στους κάδους που υπάρχουν σε κάθε συνοικία και γειτονιά.

«Πρέπει και εμείς οι ίδιοι να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση, πρέπει να αγαπήσουμε την πόλη μας» υπογραμμίζει, ενημερώνοντας ότι παράλληλα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης σε διάφορες δημοτικές οδούς για την διευκόλυνση των οδηγών και των πεζών.