Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Εθελοντική Δεντροφύτευση στην Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Δεντροφύτευση στην Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής.

Δεκάδες δέντρα φύτεψαν, το πρωί της Κυριακής 1 Απριλίου 2012, μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της Ξηρονομής Θηβών, που συμμετείχαν στην Εθελοντική Δεντροφύτευση που διοργάνωσαν η Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής και ο Σύλλογος Ξηρονομένων, που είχε και την πρωτοβουλία για τη δράση, προκειμένου να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την αξία των δασών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάτοικοι του χωριού, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ξηρονομής, φύτεψαν περίπου διακόσια δενδρύλλια διαφόρων ειδών (Πεύκα, Κυπαρίσσια, Κουκουναριές, Πικροδάφνες) στην περιοχή έξω από το Γήπεδο Ξηρονομής, καταθέτοντας την δική τους συνεισφορά ελπίδας.

Συμπαραστάτες στη δράση αυτή ήταν ο Δήμος Θηβαίων (υπηρεσία κήπων), ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής κ. Στάθης Κεφαλάς και ο κ. Οδυσσέας Κυριάκος που προσέφεραν δωρεάν τα μηχανήματα που χρειάστηκαν για τη διαδικασία της δεντροφύτευσης, η «Σωληνουργεία Κορίνθου» που διέθεσε προσωπικό για να βοηθήσει στη φύτευση των δέντρων, το «Δασικό Φυτώριο Αλιάρτου» που προμήθευσε ποσότητα δέντρων και ο κ. Κώστας Κοροπούλης που επίσης προσέφερε δωρεάν ποσότητα δέντρων.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης κ. Γιώργος Σκαλής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δομβραίνας κ. Γιώργος Κιούσης, ο σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Θήβας κ. Φάνης Αργύρης και υπάλληλοι του Δήμου Θηβαίων.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής και ο Σύλλογος Ξηρονομέων ευχαριστούν για την εθελοντική τους προσφορά όλους όσους συμμετείχαν στη δράση.
Πλούσιο φωτορεπορτάζ θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr