Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΔΕΠΟΔΑΘ: Επέκταση και αναβάθμιση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ)



Στις 30/01/2012 η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ υπέβαλλε αίτημα χρηματοδότησης σε ανοικτή πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την επέκταση και αναβάθμιση του ΧΥΤΑ και των εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού 2.254.966,59 ευρώ.
Στις 28/03/2012 εντάχθηκε το παραπάνω αίτημα στο πρόγραμμα Δημοσίων έργων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και με τη.... συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο έχει τίτλο «Επέκταση και αναβάθμιση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Θήβας» του Ε.Π «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό του 1.833.306,17 ευρώ.
Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την αποπεράτωση του Β΄ Κυττάρου του ΧΥΤΑ Θήβας, την κατασκευή δύο ασφαλτοστρωμένων πλατειών για πλύσιμο των οχημάτων και για την εκφόρτωση φορτίων για δειγματοληψία, την ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση των εσωτερικών οδών του ΧΥΤΑ και τέλος την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης για την προστασία του χώρου του θρυμματιστή από τις κατολισθήσεις.
Τις επόμενες μέρες η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ θα προχωρήσει στη διεξαγωγή δημόσιου ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού προκειμένου να επιλεγεί ο ανάδοχος για την κατασκευή του έργου.
Με την επέκταση και αναβάθμιση του ΧΥΤΑ και των εγκαταστάσεων που θα πραγματοποιηθεί από αυτό το έργο, θα διασφαλιστεί τα επόμενα χρόνια η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής μας, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Από την
Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε