Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ασύλληπτη κομπίνα στον ΟΓΑ


 Κοινωνικός τουρισμός με κλειστά ξενοδοχεία

Βρέθηκαν, επίσης, περιπτώσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού, που είτε είχαν πουλήσει τα δελτία τους σε τουριστικά γραφεία είτε τα είχαν ανταλλάξει με ταξίδια στο εξωτερικό.
Σειρά παραβάσεων αλλά και πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων....

εντόπισαν οι δειγματοληπτικοί πανελλαδικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης του ΟΓΑ, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν συμβληθεί με τον Οργανισμό, για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που ενώ είχαν αποστείλει στον Οργανισμό τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, ώστε να εισπράξουν τα ποσά που τους αναλογούσαν, είτε δεν λειτουργούσαν και ήταν κλειστά είτε οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ  ουδέποτε είχαν διαμείνει σε αυτά.
Βρέθηκαν, επίσης, περιπτώσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού, που είτε είχαν πουλήσει τα δελτία τους σε τουριστικά γραφεία είτε τα είχαν ανταλλάξει με ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι ελεγκτές εντόπισαν και περιπτώσεις που πουλήθηκαν δελτία του κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ μέσω του Διαδικτύου σε μη δικαιούχους.

Η ζημιά για τον ΟΓΑ δεν έχει εκτιμηθεί στο σύνολό της, όμως η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ.

Η Διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη δώσει εντολή για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων και έχει αποστείλει τους σχετικούς φακέλους στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Παράλληλα, προχώρησε στην αναστολή των πληρωμών των παραβατικών τουριστικών επιχειρήσεων, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Με εντολή του Διοικητή του Οργανισμού, Παναγιώτη Πέτρουλα, ξεκίνησαν εκτεταμένοι και εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και ασφαλισμένους που έκαναν χρήση των κοινωνικών προγραμμάτων.

Επιπλέον, η Διοίκηση του ΟΓΑ μελετά την αλλαγή όλου του συστήματος χορήγησης και ελέγχων των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, ώστε να διασφαλίζονται το δημόσιο χρήμα και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.
newsit