Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Το ΙΚΑ της Αλιάρτου ΔΕΝ κινδυνεύει» διαβεβαίωσε την Β. Τσόνογλου



«ο Δ/ντης του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

«Όχι μόνο το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου αλλά και τα υπόλοιπα τέσσερα υποκαταστήματα της Βοιωτίας δεν κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας τους» διαβεβαίωσε την Βουλευτή Βοιωτίας ο Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λεπενιώτης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 5/04/12 παρουσία του Δημάρχου Αλιάρτου, του Αντιδημάρχου, του Υπ/ντη ΙΚΑ Αλιάρτου Παν. Ζαρκαδούλα, εκπροσώπου των εμπόρων και εκπροσώπου των κατοίκων.

Η Βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Λεπενιώτη ότι το Υποκατάστημα της Αλιάρτου εξυπηρετεί 15.000 άτομα προερχόμενα από την περιοχή της Αλιάρτου, της Κωπαΐδας και γειτονικώνχωριών ( Κόκκινο, Υψηλάντη, Ακραίφνιο, Ευαγγελίστρια, Στροβίκι, Πέτρα, Μάζι) και ως εκ τούτου είναι αναγκαία η ύπαρξη του στην περιοχή υπογραμμίζοντας παράλληλα και τηνταλαιπωρία που θα υποστούν με την μετάβασή τους στην Λιβαδειά.
Επιπλέον τόσο η κ. Τσόνογλου όσο και ο Δήμαρχος έκαναν για μια ακόμη φορά γνωστό ότι με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Αλιάρτου παραχώρησε Δημοτικό κτίριο για την στέγαση των υπηρεσιών του υποκαταστήματος κάτι που θα συμβάλλει στην μείωση του κόστους λειτουργίας.

Με αυτά τα επιχειρήματα ο Δ/ντής του Υπουργείου κ. Λεπενιώτης διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί το οργανόγραμμα που προβλέπει συγχώνευση ή κατάργηση υποκαταστημάτων του ΙΚΑ τονίζοντας παράλληλα ότι θα ασκηθεί πίεση και προς τον Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Σπυρόπουλο για να ανακαλέσει την σχετική απόφαση.

Παράλληλα ο κ. Λεπενιώτης ενημέρωσε την Βουλευτή σε απάντηση σχετικών ερωτήσεων τα ακόλουθα:

α) Ανοίγει το πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας» που αφορά την ίδρυση Κοινωνικών Παντοπωλείων στους Δήμους κλπ.

β) Σε ότι αφορά την βελτίωση ως προς τις κλάσεις ασφαλιστικών:

Μέχρι 30/04/2012 θα μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις προς το ΙΚΑ των ασφαλιστικών εισφορών με 150 ευρώ, τουλάχιστον, μηνιαίως.

Μικρά ξενοδοχεία έως 5 δωμάτια περιλαμβάνονται πλέον στην ασφάλιση του ΟΓΑ ενώ από 6-10 δωμάτια υπάγονται στην 1η κατηγορία με ασφαλιστικές εισφορές που ανέρχονται στο 30%.

γ) Έχουν ψηφιστεί οι ρυθμίσεις που εξαιρούνται από το Ταμείο Εμπόρων, για επαγγελματίες σε Δημοτικές Ενότητες κάτω των 2000 κατοίκων οι οποίοι εξακολουθούν να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, για πράξεις ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ οι οποίες διαγράφονται εφόσον έχει εκδοθεί καταλογιστική πράξη.