Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Π.Υ Θήβας: Προσοχή στην καύση ξερόχορτων



Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες, οι οποίοι προτίθενται να καθαρίσουν τα αγροκτήματά τους καίγοντας κλαδιά ή άλλα ξηρά χόρτα να είναι πολύ προσεκτικοί κατά το άναμμα της φωτιάς, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω και των καιρικών συνθηκών (δυνατοί άνεμοι), παρατηρήθηκαν πολλά περιστατικά εξάπλωσης πυρκαγιών από αμέλεια, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές τόσο σε δασικές εκτάσεις όσο και σε περιουσίες άλλων πολιτών. Γι’ αυτό λοιπόν, έως και την 1η Μαϊου, που δεν απαιτείται άδεια καύσης από την Υπηρεσία μας, οι πολίτες οφείλουν να προσέχουν τα εξής:

1. Να καθαρίζουν τον χώρο γύρω από το σημείο καύσης των οποιονδήποτε υπολειμμάτων, σε ακτίνα ασφαλή για την αποφυγή εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

2. Να αποφεύγουν να ανάβουν φωτιά κατά τις μέρες που επικρατούν ισχυροί άνεμοι,

3. Να μένουν στον χώρο μέχρι να σβήσει τελείως η φωτιά και να μη εγκαταλείπουν το σημείο της καύσης.

4. Να καλούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 2262022199 εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορέσουν να ελέγξουν την φωτιά σε τυχόν εξάπλωσή της, παραμένοντας στον χώρο.

Σκοπός μας με τις οδηγίες αυτές είναι να προλάβουμε μια καταστροφή που θα προκληθεί από μια αμέλεια κατά το άναμμα μιας φωτιάς, ενώ εφιστούμε την προσοχή σε όλους καθώς η νομοθεσία μας προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές σε παράβαση όλων των παραπάνω.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Θηβών
Δημήτριος Κ. Κεφαλάς
Αντιπύραρχος

από thiva-press