Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Β. Τσόνογλου: "Όχι στην κατάργηση του ΙΚΑ Αλιάρτου"


Άμεση ήταν η αντίδραση της Βάσως Τσόνογλου στο κάλεσμα του Δημάρχου κ. Ντασιώτη σε ότι αφορά την κινητοποίηση που πρέπει να υπάρξει από τους τοπικούς παράγοντες για την συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ στην Αλίαρτο και όχι στην κατάργηση του.
Η Βουλευτής Βοιωτίας κατέθεσε σήμερα το πρωί ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Γ. Κουτρουμάνη.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Κατάργηση Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. απόφαση της 9/22-3-2012 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προβλέπεται η κατάργηση του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου.
Με βάση αυτή την απόφαση γνωστοποιείται η πρόθεση να ανασταλεί η λειτουργία του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου και παράλληλα προβλέπεται πως οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι ανέρχονται στα 15.000 άτομα προερχόμενα από την περιοχή της Αλιάρτου, της Κωπαΐδας και γειτονικών χωριών ( Κόκκινο, Υψηλάντη, Ακραίφνιο, Ευαγγελίστρια, Στροβίκι, Πέτρα, Μάζι) θα εξυπηρετούνται πλέον από το Υποκατάστημα Λιβαδειάς.
Η απόφαση αναστολής της λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος ελήφθη χωρίς να αξιολογηθούν προφανώς επισταμένα ληφθούν τα δεδομένα της περιοχής που εξυπηρετεί, η κοινωνική και οικονομική κατάσταση των εξυπηρετούμενων ασφαλισμένων από το τοπικό υποκατάστημα αλλά και η ταλαιπωρία που θα υποστούν με την μετάβασή τους στην Λιβαδειά.
Ο Δήμος Αλιάρτου σε πρόσφατη απόφαση που ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο πρόσφερε το Δημοτικό Κτήριο για την στέγαση των υπηρεσιών του υποκαταστήματος, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το λειτουργικό κόστος, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών και των ασφαλισμένων στον τόπο τους, πρόταση που απορρίφθηκε.
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους έχει συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα ώστε να μην καταργηθεί το υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου, η οποία διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης και αποκλεισμό της Π. Εθνικής Οδού.

Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κος Υπουργός:

1. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να καταργηθεί το υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου;

2. Προτίθεται ο κύριος Υπουργός να λάβει υπόψη την προσφορά κτηρίου από τον Δήμο Αλιάρτου, γεγονός που θα μειώσει τα λειτουργικά έξοδα ώστε να συνεχίσει το υποκατάστημα να λειτουργεί όπως σήμερα;