Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Διαχείριση του άγχους στις Σχολικές και Πανελλήνιες εξετάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρήσιμες επιστημονικές συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους στις σχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις έλαβαν γονείς και μαθητές που παρακολούθησαν την ημερίδα που διοργάνωσε η «Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων» του Δήμου Θηβαίων το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.
Η σημαντική πρωτοβουλία της Ένωσης, ένα βήμα πριν την έναρξη Πανελλήνιων και Σχολικών εξετάσεων, αγκαλιάστηκε από γονείς και μαθητές που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, από τον παιδονευρολόγο κ.Ε. Ζωγράφο και την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια κα. Σ. Σβορώνου, για την έννοια του «άγχους» και τις τεχνικές που μας επιτρέπουν να το εκμεταλλευτούμε έτσι ώστε από εχθρό να το κάνουμε σύμμαχο στην επιτυχία μας!
Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές «για την πολύτιμη προσφορά γνώσεων προς τους γονείς και τους μαθητές που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο» και ευχήθηκε «Καλή Επιτυχία» στους μαθητές παροτρύνοντας τους να «έχουν αυτοπεποίθηση, αντοχή και εμπιστοσύνη στην εργασία που έχουν κάνει όλο τον προηγούμενο καιρό, για να μην βρει το άγχος διόδους ανάπτυξης».