Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Επίσκεψη Σταθά στο Νοσοκομείο της Θήβας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο εκλεγμένος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία Γιάννης Σταθάς, επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Θήβας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αδελφών Νοσοκόμων που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου.


Ο Γιάννης Σταθάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το σωματείο των εργαζομένων νοσηλευτών του νοσοκομείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παρουσία του διοικητή του ιδρύματος.

Ο κ. Σταθάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία είναι ανεκτίμητη. Η νοσηλευτική θεωρείται ένα από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα λειτουργήματα και αυτό δυστυχώς ενισχύεται από τις επιπλέον περικοπές που επιφέρει στον τομέα της υγείας το μνημόνιο της εξαθλίωσης.

Στην Ελλάδα των μνημονίων η μείωση των δαπανών στην υγεία ισοδυναμεί με την κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού Κράτους και αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Οι Έλληνες απαιτούν δημόσια και δωρεάν υγεία σε δημόσια, αναβαθμισμένα νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση του υπέρτατου αγαθού της υγείας.

Η παιδεία και η υγεία αποτελούν το μοναδικό κριτήριο για την κοινωνική συνοχή και για μία διαφορετική ανάπτυξη που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση».