Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ιερώνυμος αδειάζει Μανιτάκη: Εγώ δεν χρησιμοποιώ κρατικό αυτοκίνητο


Την άμεση αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προκάλεσε το έγγραφο προς την Βουλή, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, σύμφωνα με το οποίο ενημέρωνε για το ποια δημόσια πρόσωπα κάνουν χρήση κρατικού οχήματος. Ανάμεσα σε αυτά που ήταν στην λίστα βρισκόταν και το όνομα του Αρχιεπισκόπου.
Ο κ.Ιερώνυμος απάντησε άμεσα και ξεκαθάρισε πως ουδέποτε χρησιμοποίησε, ούτε φυσικά χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο. Μάλιστα δεν στάθηκε μόνο στο πρόσωπο του, αλλά υπερασπίστηκε και τους προκατόχους τους λέγοντας πως κανένας Αρχιεπίσκοπος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κρατικό αυτοκίνητο, όπως φαίνεται στη λίστα Μανιτάκη
Τι δήλωσε ο η Αρχιεπισκοπή
«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ουδέποτε χρησιμοποίησε, ούτε φυσικά χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο. Κανένας, άλλωστε, Αρχιεπίσκοπος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κρατικό αυτοκίνητο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής που δημοσιεύεται στο dogma. Παράλληλα επισημαίνει «Περαιτέρω παραπέμπουμε στην από 20 – 11 - 2012 επιστολή του Μακαριωτάτου προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητά την κατάργηση της δυνατότητας χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο, όπως προβλέπεται από σχετική Υπουργική Απόφαση του κ. Ι. Ραγκούση. Σε αυτή του την επιστολή ο Μακαριώτατος ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει λάβει απάντηση».