Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τα 50 πληρώματα που θα τρέξουν στο ράλι Ακρόπολις


Σε δύο εβδομάδες ξεκινά το 59ο ράλι Ακρόπολις, αγώνας που προσμετρά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και συγκεντρώνει τους κορυφαίους οδηγούς στον κόσμο. Στον εθνικό μας αγώνα θα τρέξουν συνολικά 50 πληρώματα, τα οποία θα ξεκινήσουν από το Ζάππειο Μέγαρο και θα κατευθυνθούν προς το Λουτράκι, όπου εκεί και για τρεις ημέρες θα είναι το κέντρο του.

Ανάμεσα στις εργοστασιακές ομάδες βρίσκεται για πρώτη φορά η VW Motorsport, η οποία μπορεί να μην έχει την εμπειρία της Citroen ή της Ford επί ελληνικού εδάφους, ωστόσο έχει ήδη επιβεβαιώσει τη δυναμική της στους πέντε προηγούμενους γύρους του θεσμού. Οι πρωτοπόροι στη βαθμολογία Ogier-Ingrassia αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό με στόχο τη νίκη, τη στιγμή που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την εμπειρία πληρωμάτων όπως οι Hirvonen-Lehtinen, Latvala-Anttila στο ράλι Ακρόπολις, αλλά και τον ενθουσιασμό του νεαρού οδηγού της Qatar M-Sport, Mads Ostberg, που με την απαραίτητη προσοχή μπορεί να συνδυαστεί με κορυφαίες επιδόσεις.......
To ράλι Ακρόπολις είναι από τα πιο σκληρά και θεαματικά ράλι του κόσμου

Στη νεοσύστατη κατηγορία WRC 2, το «παρών» θα δώσει ο πρωτοπόρος στη σχετική κατάταξη και νικητής στα ράλι Μεξικό και Αργεντινής, Abdulaziz Al-Kuwari από το Κατάρ, αν και το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στις επιδόσεις του πρώην πιλότου της Formula 1, Robert Kubica, o οποίος ήδη από τις πρώτες του επαφές με το Citroen DS3 RRC έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει.
Σε εθνικό επίπεδο, θα δούμε 7 πληρώματα. Συγκεκριμένα θα τρέξουν οι: Λάμπρος Αθανασούλας, Θέμης Χαλκιάς, Γιάννης Ζούνης, Γιώργος Κλουβάτος, Πάνος Κωνσταντάτος, Χάρης Καλτσούνης και «Ro-Ni». Να σημειώσουμε, επίσης, ότι το φετινό ράλι Ακρόπολις προσμετρά σαν πρώτος και δεύτερος γύρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι, κάτι που σημαίνει ότι, πλέον των επτά πληρωμάτων που θα ακολουθήσουν τον αγώνα στο σύνολό του, αναμένονται και οι συμμετοχές όσων αγωνιστούν μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Θέμης Χαλκιάς θα τρέξει με Mitsubishi EVO
Για να δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές πατήστε εδώ