Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Φωτιές! Δερβενοχώρια – Δήλεσι – Θήβα…


Στο αυτόφωρο ο ηλικιωμένος και εξ αμελείς ο εμπρηστής του Δηλεσίου…

Απροσεξίες, αμέλεια, αλλά κακόβουλες ενέργειες είχαν σαν αποτέλεσμα τις πυρκαγιές του Σαββατοκύριακου στην Βοιωτία, αλλά και μικρότερες στην πόλη της Θήβας….

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στα Δερβενοχώρια και μάλιστα σε δύσκολη δασώδη περιοχή, αλλά ευτυχώς σβήστηκε έγκαιρα, καθώς βοήθησε και η άπνοι του καιρού…

Δυσκολότερη ήταν η πυρκαγιά στο Δήλεσι, που απείλησε κάποια στιγμή και τον οικισμό….

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16:00 σε δασική έκταση με πεύκα, για την κατάσβεσή της πάλεψαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρα, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, καταφέρνοντας να την θέσουν υπό έλεγχο το απόγευμα…

Στο Δήλεσι όμως, συνελήφθη ένας ηλικιωμένος ως υπαίτιος εμπρησμού από αμέλεια, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ..

Τα δυο περίεργα περιστατικά ωστόσο, ξέσπασαν στις 2.00 τα ξημερώματα χθες στο Τάχι και μάλιστα σε δυο συγκεκριμένα κοντινά σημεία…

Η μια στο πρατήριο, απέναντι ακριβώς από την ΔΕΗ και η άλλη στο Δημοτικό Σχολείο, οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα, χ΄ρη στην έγκαιρη ειδοποίηση και επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το θέμα όμως, φαίνετα να προβληματίζει σοβαρά την Π.Υ και τις αρχές!

Εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους «θερμόαιμους» εμπρηστές, δεν είναι λίγοι αυτοί, που συνεχίζουν να πετούν τα άχρηστα τους σε δάση και ρεματιές..

Ο Δήμος Θηβαίων υπενθυμίζει ότι λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, υλικών κλάδευσης κλπ, σε ρέματα και δάση, προς αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επιπλέον, η ρίψη απορριμμάτων εκτός των κάδων, και η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών συνιστά παράβαση και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με βαριές συνέπειες για τους δράστες.