Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου :Απόσυρση της παρ. 2 του άρθρου 16 του Σχεδίου νόμου

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών ενημερώνουν ότι η απόφαση των ιθυνόντων του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με τη βίαιη μεταβολή του πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων για 52 Κυριακές όχι μόνο δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, αντίθετα θα αποτελέσει τη χαριστική βολή με την προσαύξηση τόσο του μισθολογικού όσο και του λειτουργικού «κυριακάτικου κόστους» της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης που απασχολεί μισθωτούς.

Οι Έλληνες έμποροι δεν συνηθίζουμε να φοβόμαστε και να «κλαιγόμαστε», ούτε να ζητάμε, αλλά με τη γνωστή μας αξιοπρέπεια, συνεχίζουμε να προτείνουμε μόνο λύσεις για την διάσωση των μικρομεσαίων του ελληνικού εμπορίου.

Όταν ως έμποροι επιβιώσαμε 6 χρόνια ύφεσης και 4 χρόνια χωρίς Τράπεζες, ποιος πιστεύει, αλήθεια, ότι φοβόμαστε την δουλειά των 52 Κυριακών; Δεν φοβόμαστε την δουλειά, αλλά την «αναδουλειά». Δεν φοβόμαστε το νέο, φοβόμαστε το λάθος.

Οι προσφυγές από τις γνωστές αλυσίδες, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά που θα ακολουθήσουν στο ΣτΕ είναι ήδη έτοιμες, ενώ στην επόμενη επίσκεψή της η Τρόικα θα επικαλεστεί άνιση μεταχείριση, θα άρει όλους τους περιορισμούς υπέρ των μικρομεσαίων, διευκολύνοντας έτσι την πολυπόθητη συγκέντρωση του εμπορίου στα χέρια των δανειστών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θηβών εκπροσωπούμενος από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζήτησε με επιστολή την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την απόσυρση της παρ. 2 του άρθρου 16 του Σχεδίου νόμου «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών», γιατί οι 52 Κυριακές δεν είναι προαπαιτούμενο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν την ελληνική αγορά όχι μόνο στην απορρύθμιση, αλλά στην κακοποίηση της.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ
ΕΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ