Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

"Συνάντηση για τη διοικητική ενοποίηση των Νοσοκομείων: Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης"


από το Γραφείο Τύπου
Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Άννα Καραμανλή συμμετείχε – μετά από πρόσκληση του Υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη - σε ανοικτή ενημερωτική συζήτηση που...πραγματοποίησε το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την διοικητική ενοποίηση των Νοσοκομείων «Αμαλία Φλέμιγκ», Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και εκπρόσωποι των εργαζομένων των Νοσοκομείων, παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάπτυξης του νοσοκομειακού άξονα της Βορειοανατολικής Αττικής. Στο νέο αυτό σχήμα κεντρικός πυλώνας θα είναι το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, το «Αμαλία Φλέμιγκ» θα μετατραπεί σε μονάδα αποκατάστασης και αποθεραπείας και το Παίδων Πεντέλης θα ενταχθεί ως Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας στα Νοσοκομεία και τόνισε ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Η κ. Καραμανλή από την πλευρά της εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το νέο σχήμα θα είναι πιο λειτουργικό και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση και ενδυνάμωση των υπηρεσιών του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, καθώς είναι κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των Βορείων Προαστίων. Ζήτησε παράλληλα από τον κ. Υπουργό Υγείας να έχει αναλυτική ενημέρωση πριν την ανακοίνωση των σχετικών αλλαγών, προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.