Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Καλούν για … νεκρούς που είναι μεθυσμένοι!


Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει για τους διασώστες του ΕΚΑΒ οι … μεθυσμένοι που αποκοιμούνται τα ξημερώματα στα παγκάκια της πόλης και οι περαστικοί τους νομίζουν για … νεκρούς! Δεν υπάρχει ξημέρωμα που να μην υπάρξουν τουλάχιστον 4 με 5 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ όπου πολίτες πανικόβλητοι καλούν σε βοήθεια και μιλούν για ανθρώπους που έχουν πέσει καταμεσής σε πλατείες και δεν αντιδρούν. Και μπορεί όλο τούτο να μοιάζει με φάρσα ωστόσο στην ουσία του είναι ένα θέμα βαθειά κοινωνικό αφού φαίνεται να έχουν αυξηθεί οι άνθρωποι που κάθε νύχτα όχι μόνο καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες οινοπνεύματος θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα … πνίξουν τις έγνοιες και τα προβλήματα τους αλλά είναι και μόνοι, ενδεχομένως και άστεγοι.

Έτσι αποκοιμούνται σε παγκάκια και πεζοδρόμια μέχρι το ξημέρωμα που τους βρίσκουν οι περαστικοί και το πρώτο φως. Στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στα Λιοντάρια, στην Πλατεία Ελευθερίας αλλά και στο Βαλτέ Τζαμί ακόμα και στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Δικαιοσύνης υπάρχουν άνθρωποι που αποκαμωμένοι από το ποτό πέφτουν για … ύπνο αναστατώνοντας τους περαστικούς το πρωί!

Ένα τέτοιο …ξημέρωμα ήταν και το σημερινό για την πόλη του Ηρακλείου με τα τηλέφωνα στο ΕΚΑΒ να χτυπάνε σαν τρελά για ανθρώπους που αποκοιμήθηκαν από το ποτό στο δρόμο, για μεθυσμένους που χρειαζόταν γιατρό το ξημέρωμα παρά το γεγονός ότι καμία μεγάλη γιορτή δεν ήταν χθες, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά μίας εργάσιμης εβδομάδας …

«Σε καθημερινή βάση μεταφέρονται στα νοσοκομεία τουλάχιστον 5 τέτοια περιστατικά. Οι πολίτες καλούν στο τηλέφωνο πανικόβλητοι και λένε ότι ενδεχομένως να είναι και νεκροί. Τρέχει το ΕΚΑΒ να δει τι έχει συμβεί και τελικά είναι ένας μεθυσμένος που θέλει πρώτες βοήθειες. Οι διασώστες μεταφέρουν το μεθυσμένο στο νοσοκομείο, στο παθολογικό τμήμα όπου οι γιατροί έχοντας και ένα σωρό άλλα περιστατικό να διαχειριστούν, ασχολούνται και με αυτό» μας επεσήμαναν όσοι γνωρίζουν τις διαδικασίες.

Εξαιρετικά δυσάρεστο όμως είναι το γεγονός ότι αυτά τα περιστατικά δεν αφορούν νέους ανθρώπους, όπως θα μπορούσε κανείς να υποθέσει, αλλά «αφορούν ανθρώπους σε προχωρημένη ηλικία, άνδρες άνω των 50 ετών που σε καμία περίπτωση η ηλικία τους δε δικαιολογεί μία τέτοια συμπεριφορά. Ωστόσο φαίνεται πως όσο βαθαίνει η κρίση, αυξάνονται και αυτά τα περιστατικά. » επεσήμανε στο irakliolive.gr ένας από τους ανθρώπους που σε καθημερινή βάση έρχονται σε επαφή με αυτές τις υποθέσεις..