Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Καταγγελία από την Κ.Ο. ΘΗΒΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ για τραμπούκικη επίθεση σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας


Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες,
Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση αγέλης «αγανακτισμένων» σε βάρος των αγωνιστών της περιοχής, παπα-Γιάννη Οικονομίδη και Θανάση Παντελόγλου την Τετάρτη 18/2 σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας. Ομάδα τραμπούκων - φασιστοειδών επιτέθηκαν στους δύο αγωνιστές με μπουνιές και κλωτσιές.Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των Δημάρχων Θήβας και Τανάγρας αλλά και «παραγόντων» της περιοχής, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν βγάλει άχνα. Φυσικά τα «πρωτοπαλίκαρα» δε πείραξαν ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά των διαφόρων παραγόντων, των βιομηχάνων και των εκπροσώπων τους.

Το πρόσχημα ότι ο παπα-Γιάννης ειδικά σιγοντάρει τη δυσφήμιση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής είναι ανυπόστατο. Οι πρωταγωνιστές της επίθεσης δεν καίγονται για την ποιότητα των προϊόντων, αν ίσχυε αυτό θα στρέφονταν κατά των βιομηχάνων και των μεσαζόντων. Εκείνων τα συμφέροντα προωθούν την υποβάθμιση των αγροτικών προϊόντων με κάθε τρόπο. Αντίθετα, οι δύο αγωνιστές έχουν δώσει αλλεπάλληλες μάχες ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή και συνεχίζουν να δίνουν. Για τη στάση τους αυτή έχουν στοχοποιηθεί πολλές φορές από τα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής.
Από τα παραπάνω γίνεται καθαρό ότι η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος σχεδίου να στραφούν οι αγρότες της περιοχής που βιώνουν τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε. και μονοπωλίων ενάντια σε όσους αγωνίζονται.
Αγώνα για την επιβίωση των αγροτών και την υπεράσπιση των συμφερόντων τους έδωσαν για ένα μήνα χιλιάδες αγρότες στα μπλόκα, μαζί με όλο το λαό. Οι φασίστες που την ίδια στιγμή κυνηγούν αγωνιστές είναι εχθροί των μικρών και μεσαίων αγροτών.
Αυτές οι ενέργειες δε θα μείνουν αναπάντητες και οι πρωτεργάτες τους θα σπάσουν τα μούτρα τους. Δε θα τους περάσει! Οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες, πρέπει να τους καταδικάσουν, να τους απομονώσουν.
Καλούμε κάθε φορέα να καταδικάσει έμπρακτα την επίθεση και απαιτούμε από τις δημοτικές αρχές να πάρουν άμεσα θέση.